Implicarea tinerilor, fundamentală pentru dezvoltarea societăţii românești!
România are nevoie de tinerii plecaţi în străinătate. Cerere urgentă pentru Guvern
Ultima Ora Politic

Implicarea tinerilor, fundamentală pentru dezvoltarea societăţii românești

Remarc cu bucurie, cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului, sărbătorită în fiecare an în ziua de 2 mai, participarea tinerilor noștri în toate sferele de activitate, vitală dezvoltării societăţii românești, construită pe valori precum democraţia, toleranţa şi prosperitatea. Cred că tinerii pot deveni parte pro-activă a proceselor ce au loc în societate și în viața politică, economică și socială, dezvoltându-se ca cetăţeni responsabili şi capabili să îşi valorifice uriaşul potenţial, creativitatea și talentul la un înalt nivel de performanță. Guvernul și majoritatea parlamentară PSD garantează şi stimulează participarea decizională a tinerilor, printr-o serie de politici publice destinate lor, precum și prin alocarea resurselor necesare implementării acestora.

Sunt convinsă că tinerii vor reprezenta și în viitor pilonii dezvoltării țării noastre, în ciuda dificultăților inerente întâmpinate de-a lungul perioadei post-decembriste. În prezent, tânăra generație este susținută în mod real de către PSD cu soluţii concrete, atât pentru a-și găsi locuri de muncă, cât și pentru a avea locuințe, și implicit de a duce o viață decentă și lipsită de griji.

Între măsurile referitoare la tineret amintesc Programele „Investește în tine”, „Start Up Nation”, „România angajează”, care le permit atât să investească în dezvoltare personală, educație sau spații locative, cât și să se angajeze sau să își dezvolte propriile afaceri. De asemenea, tinerii cu rezultate la învățătură deosebite primesc granturi de până la 4.000 de euro pentru a-și continua studiile universitare, inclusiv pe domeniul cercetării, în România. Strategiile pentru tineri sunt cuprinse în Programul de guvernare al PSD, iar programele privind îmbunătăţirea condițiilor de viață a acestora vor fi multiplicate în perioada următoare.

Încurajez maximizarea implicării tinerilor în toate procesele decizionale legate de dezvoltarea sectorului de tineret, astfel încât programele care le sunt adresate să fie cu adevărat adaptate necesităţilor lor reale. Subliniez însă că nu doar Ziua Naţională a Tineretului este o oportunitate pentru tineri de a-şi face vocea auzită și a participa dinamic în societate, ci aceste acțiuni trebuie promovate în fiecare zi!

La ceas aniversar, urez tuturor tinerilor din România multă sănătate, împliniri şi reuşite depline în tot ceea ce fac! Să fiți pozitivi, curajoși, implicați și înțelepți, pentru că, așa cum frumos spunea Aristotel, „Numai obiceiurile bune formate în tinerețe sunt cele care contează cu adevărat!”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Alexandra Presură.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.