Imagini uluitoare de la Secția de Psihiatrie din Constanța. ”S-ar putea face aici filme horror” 5
Ultima Ora Sănătate Social

Imagini uluitoare de la Secția de Psihiatrie din Constanța. ”S-ar putea face aici filme horror”

USR Constanța publică imagini deplorabile din Secția de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Județean din Constanța. În imagini apar paturi vechi, tavane din care picură apa și toalete insalubre.

„Secția de psihiatrie(Palazu Mare) a Spitalului Județean din Constanța arată ca un loc unde s-ar putea turna filme horror. Paturi vechi, cearceafuri pătate, pereți scrijeliți cu mesaje ale foștilor pacienți, toalete insalubre, tavane din care curge apa – un tablou de care au parte zilnic pacienții și cadrele medicale”, scriu reprezentanții USR Constanța.

Imagini uluitoare de la Secția de Psihiatrie din Constanța. ”S-ar putea face aici filme horror” 6 Imagini uluitoare de la Secția de Psihiatrie din Constanța. ”S-ar putea face aici filme horror” 7

Potrivit acestora, România se află pe locul doi în Europa din punct de vedere al incidenței bolilor mintale.

„Statul român este departe de a fi pregătit să îi ajute pe pacienții cu tulburări psihice. Dar la Constanța, situația este mult mai gravă. Constanța este singurul județ unde nu există o secție de bolnavi cronici. Toate județele care au o secție de psihiatrie în cadrul SJU au și spitale separate de psihiatrie, cu paturi pentru bolnavi acuți și cronici. Spitalele de specialitate sunt situate la periferie sau în afara reședințelor de județ. Toate dispun de condiții hoteliere, săli de sport, terapie ocupațională și acoperă toată patologia psihiatrică. La Constanța nu s-a putut. Am fost conduși de infractori care au transformat sistemul medical într-un rai al spăgilor”, adaugă USR Constanța.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.