Ucigașii tăcuți din spitale. Microbii care au infectat unităţile sanitare românești apar pe lista armelor bioterorismului!
Ultima Ora Sănătate

Imaginile care au zguduit România: Un spital timișorean de boli infecțioase, ca în Evul Mediu

Imagini dezolante din Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit sau cearşafuri în ferestre, au ajuns virale pe reţelele de socializare. Managerul spitalului şi primarul Nicolae Robu afirmă însă că unitatea medicală se află în renovare şi că imaginile sunt din saloane vechi, care nu au intrat încă în reparaţie.

Managerul unităţii medicale afirmă că, după 40 de ani, în sfârşit sunt fonduri alocate şi se renovează spitalul, iar femeia care a postat imaginile a făcut fotografiile din „cel mai urât unghi”. Ea insistă, de asemenea, că lenjeriile nu sunt murdare, aşa cum se vede în imagini, ci „doar vechi şi foarte uzate”.

Reprezentanţii spitalului spun că întreaga unitate se află în proces de renovare, însă numărul mare de bolnavi îi obligă să interneze pacienţi şi în aceste saloane care încă nu au fost refăcute.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Voichiţa Lăzureanu, a declarat, pentru News.ro, că paturile nu sunt murdare, aşa cum se vede în imagini, ci sunt doar foarte vechi, iar după ce se vor încheia lucrările de renovare vor fi aduse şi paturi noi.

Ea mai susţine, de asemenea, că femeia care a postat imaginile a făcut fotografiile din „cel mai urât unghi”.

„După 40 de ani, în sfârşit avem fonduri alocate şi se renovează spitalul. S-au pus peste tot uşi şi geamuri, dar încă sunt saloane care nu au apucat să fie renovate complet, să fie şi zugrăvite. S-a renovat parterul complet, acum se renovează jumătete din etajul întâi, jumătate din etaj este efectiv închis, acolo se lucrează acum şi nu se poate sta. În celalalte saloane care încă nu au fost renovate, din nefericire, mai sunt cazaţi pacienţi, pentru că nu avem unde să- i punem şi nici unde să-i trimitem, pentru că suntem singurul spital cu acest profil din vestul ţării. Şi patul pare murdar, dar nu este murdar, este foarte vechi. După ce se termină renovarea faptică, vor veni şi paturi noi. Acestea sunt venite doar în saloanele renovate. Nu negăm că există aceste saloane, însă e foarte frustrant pentru noi, când ştim că după atâţia ani, în sfârşit se face ceva, se arunca cu noroi. Femeia aceea care a postat a văzut că se lucrează, că sunt sunt muncitori acolo. A făcut acea poză din cel mai urât unghi. Nu se vede că şi acolo s-au înlocuit uşile şi geamurile şi că urmează să se zugravească”, a declarat pentru News.ro, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Voichiţa Lăzureanu.

La rândul său, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, comentează pe Facebook aceste imagini, spunând că ele sunt actuale, dar că este incorect că nu se spune şi că au loc lucrări de renovare.

De asemenea, Robu a postat şi fotografii cu mobilier nou în saloane, dintr-o zonă a spitalului care a fost renovată.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.