Eugen Tomac, liderul PMP
Eugen Tomac, liderul PMP
Ultima Ora Economic Politic Social

Îi strivește. Tomac depune 2.500 de amendamente la legea bugetului

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat duminică dimineață că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor depune în jur de 2.500 de amendamente la legea bugetului pe 2019, explicând că propunerile PMP sunt inspirate din promisiunile făcute de PSD în campanie.

Tocmai am încheiat pregătirea celor aproximativ 2500 de amendamente ale PMP la Legea Bugetului de stat pentru anul 2019.

La fel ca anul trecut, acestea sunt inspirate din promisiunile PSD, ale celor care îndrăznesc să ne mintă de ani buni, realitatea fiind din ce în ce mai îngrijorătoare.

Este un buget al recesiunii, un buget care nu soluționează niciuna dintre problemele mari ale României. Trebuie să alocăm bani pentru creșe și grădinițe, trebuie să alocăm bani pentru ambulanțe, trebuie să alocăm bani pentru infrastructură: centura capitalei, autostrada București – Brașov, autostrada Iași – Târgu Mureș; trebuie să alocăm bani pentru gazificarea României. Este inadmisibil ca în secolul XXI să avem în România orașe și comune care nu sunt racordate la rețelele de gaze.

Acesta este bugetul catastrofă marca Dragnea. Aceasta este țara guvernată de PSD.

PMP va lupta pentru fiecare dintre amendamentele pregătite și avem speranța că acestea vor fi susținute de colegii parlamentari din alte partide.

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri proiectele privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de buget este fundamentat pe o creştere economică de 5,5%, ceea ce înseamnă o valoare a Produsului Intern Brut de 1.022,5 miliarde lei, un salariu mediu brut de 5.163 lei iar numărul de salariaţi din economie va ajunge la 5,282 milioane. Deficitul bugetar a fost stabilit la 2,55% din PIB.

Conform calendarului de dezbatere stabilit sâmbătă de Parlamentului, votul final asupra bugetului va fi dat vineri, 15 februarie, în plenul reunit.

Parlamentarii pot depune amendamente până luni, la ora 12.00, iar de la ora 15.00 sunt convocate comisiile permanente pentru avizarea proiectelor. În paralel, vor lucra şi comisiile pentru buget, care urmează să întocmească raportul de fond până miercuri la ora 15.00.

Dezbaterile în plenul reunit vor începe miercuri de la ora 15.00, iar votul final este programat vineri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.