Cooperare cu Europol şi FBI pentru destructurarea unei grupări de hackeri; prejudiciu – peste 100.000.000 de euro
Cooperare cu Europol şi FBI pentru destructurarea unei grupări de hackeri; prejudiciu – peste 100.000.000 de euro
Ultima Ora Breaking News Sănătate Social

IEȘITUL DIN CASĂ ESTE INTERZIS! AU INTRAT ÎN VIGOARE NOILE RESTRICȚII ALE GUVERNULUI. POLIȚIA PATRULEAZĂ PE STRĂZI

Începând din această noapte, românii pot ieşi din casă, între orele 22.00 – 06.00 doar cu un motiv. Potrivit Ordonanţei Militare nr. 2, cei care ies trebuie să aibă la ei o adeverinţă de la angajator sau o declaraţie pe proprie răspundere, pentru că poliţiştii îi pot opri pentru a-i legitima.

Începând de luni seara, de la 22:00, intră în vedere articolul 3 din ordonanţa militară nr. 2 care nu mai permite românilor să iasă din casă noaptea fără motiv.

În intervalul orar 22.00 – 06.00 oamenii pot ieşi din casă doar pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

Pentru a demonstra că ies din casă pentru motivele de mai sus, oamenii trebuie să aibă cu ei o declaraţie pe proprie răspundere sau o adeverinţă de la angajator.

Declaraţia poate fi scrisă „de mână” dacă nu au imprimantă acasă şi trebuie să o prezinte jandarmilor sau poliţiştilor care o cer.

Aceştia au voie să fotografieze documentele oferite de cei legitimați.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.