Guy Verhofstadt
Ultima Ora Justiție Politic

ÎCCJ decide astăzi dacă o scapă pe Kovesi de controlul judiciar. Pe 4 aprilie ar putea deveni procurorul-șef al Europei

Laura Codruța Kovesi ajunge astăzi în fața judecatorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție. Magistrații decid dacă îi mențin controlul judiciar. 

Fosta șefă a DNA a fost pusa sub control judiciar la solicitarea Sectia pentru magistrati, însă a contestat măsura la Instanța supremă. Judecătorii vor decide dacă îi ridică măsura și obligația de a merge la poliție, precum și interdicțiile, cum ar fi cea de a vorbi cu presa sau de a părăsi țara. Decizia va fi definitivă.

Plasarea sub control judiciar a fosei șefe DNA aparține Secției de cercetare a Magistraților care o acuză pe Kovesi de luare de mită, abuz și mărturie mincinoasă.

Fosta șefă DNA este, în prezent, procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a deschis un prim dosar Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011.

Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI.

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Anticorupție, a fost pusă oficial, săptămâna trecut, sub acuzare de Secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, potrivit unui comunicat al instituției create de PSD-ALDE.

Fosta șefă a DNA a decis să conteste în instanță decizia procurorilor prin care i s-a instituit controlul judiciar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.