Se cere demiterea lui Daea
Se cere demiterea lui Daea
Ultima Ora Politic

I se cere demisia lui Petre Daea. Comisia Europeană l-a prins cu minciuna

Președintele PNL Ludovic Orban solicită demisia ministrului Agriculturii Petre Daea pentru că datele emise de Minister privind producția agricolă pe 2018 sunt fictive. Orban a spus că acest lucru a fost relevat de Comisia Europeană, care i-a cerut ministrului să rectifice datele, conform mediafax.ro

”Solicit oficial demisia lui Daea pentru că este un mincinos și pentru că acest lucru a fost relevat de DG Agri (Directoratul General Agricultură al Comisiei Europene -n.red.) care i-a solicitat în mod expres să rectifice datele privind producțiile agricole pe 2018, deoarece datele prezentate sunt date umflate cu pompa, sunt date mincinoase, date care nu corespund cu producția agricolă reală a României și date care au produs inclusiv perturbări pe bursele agricole ca urmare a raportărilor fictive care au fost făcute de ministerul Agriculturii condus de Daea”, a declarat la finalul ședinței Biroului Executiv, președintele PNL, Ludovic Orban.

Luna trecută, ministrul Petre Daea a declarat că este pentru prima dată când România are trei ani agricoli buni unul după altul. Acesta a spus că în 2017 agricultura a înregistrat nouă recorduri istorice, iar în 2018 șase recorduri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.