Accident în Capitală: Un autobuz a intrat într-un bloc după ce a rămas fără frâne
Ultima Ora Politic

I-a luat-o înainte lui Firea. Primăria Brașov va cumpăra 52 de autobuze electrice și hibrid

I-a luat-o înainte lui Firea. Primăria Brașov va cumpăra 52 de autobuze electrice și hibrid

Primăria Brașov va cumpăra 52 de autobuze electrice și hibrid, valoarea contractului fiind de 137 de milioane de lei. Banii necesari achiziționării autobuzelor vor veni în mare parte de la Administrația Fondului de Mediu. 

Contractul pentru cumpărarea autobuzelor va fi semnat până la sfârștiul anului, potrivit Mediafax. Primăria va cumpăra astfel 32 de autobuze electrice şi 20 de autobuze hibrid, cu bani de la Administraţia Fondului de Mediu. 20% este confinanțare din partea primăriei.

În paralel cu acest contract se desfăşoară şi achiziţia prin Programul Operaţional Regional a 46 de noi mijloace de transport în comun şi a 16 staţii de încărcare, prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Autobuzele ar urma să circule pe 12 linii ale RATBV, în conformitate cu planul de circulaţie propus de către operatorul de transport. Primăria mai vrea să cumpere și troleibuze prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, proiect în care oraşul Braşov este partener, iar lider este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Vor fi cumpărate 26 de troleibuze de 18 metri, 8 autobuze electrice de 12 metri şi 12 autobuze electrice, 4 staţii cu încărcare rapidă şi 12 staţii cu încărcare lentă. În plus, săptămâna trecută, Brașovul a primit primele 10 autobuze, dintr-un lot de 105 comandate de municipalitatea braşoveană şi BERD, din Turcia.

Autobuzele ar putea începe să circule pe traseele din Braşov în primele zile ale lunii ianuarie, după ce vor fi autorizate, omologate şi vor mai fi instalate anumite echipamente. Contractul pentru achiziţia celor 105 autobuze a fost de aproape 25 milioane euro. Restul autobuzelor urmează să fie livrate Braşovului eşalonat, până în luna aprilie, conform Mediafax.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.