HP introduce primul material de tip polipropilenă, dezvoltând noi soluții 3D Printing și noi parteneriate 9
Ultima Ora Economic

HP introduce primul material de tip polipropilenă, dezvoltând noi soluții 3D Printing și noi parteneriate

HP anunță noi soluții și parteneriate care demonstrează faptul că industria de 3D Print își consolidează importanța industrială. Ajutând la extinderea pieței și la dezvoltarea unor noi componente pentru clienții săi, HP introduce primul material de tip polipropilenă (PP) pentru imprimarea 3D.

Noul HP 3D High Reusability PP, dezvoltat de BASF, este un material versatil, durabil și rezistent chimic, compatibil cu sistemele industriale HP 3D Print și este ideal pentru clienții din sectorul auto, de consum, industrial și medical, vizând un echilibru optim între performanță și cost.

De asemenea, HP a prezentat un nou parteneriat cu producătorul global Oechsler, pentru a dezvolta piese atât pentru noul material PP, cât și pentru întregul portofoliu de materiale HP, precum și un nou parteneriat cu Cobra Golf în calitate de client pentru tehnologia de imprimare 3D Metal Jet.

„Răspunsul la criza COVID-19 reprezintă un moment important pentru industrie. HP și partenerii săi au imprimat 3D peste 2,3 milioane de piese pentru a susține lanțul de aprovizionare greu încercat în această perioadă, susținând astfel producția locală și oferind ajutor personalului medical aflat în prima linie a luptei cu pandemia”, a declarat Ramon Pastor, Președinte interimar 3D Printing and Digital Manufacturing, HP Inc.

„Ne adaptăm noului peisaj urmându-ne strategia și dezvoltând noi materiale inovatoare 3D printing, dar și soluții și parteneriate pentru a-i ajuta pe clienții noștri să repornească producția și să ofere inovații globale în toate domeniile industriale.”

HP introduce primul material de tip polipropilenă, dezvoltând noi soluții 3D Printing și noi parteneriate 10

Noul PP creează oportunități și este mai sustenabil

Polipropilena este un material versatil, ideal pentru o gamă amplă de aplicații auto, de consum, industriale și medicale. Noul HP 3D High Reusability PP, dezvoltat de BASF, oferă clienților o soluție nouă de imprimare 3D, oferind aceleași proprietăți similare PP-urilor utilizate în mod obișnuit în modelarea prin injecție, care s-au dovedit a avea o utilizare aproape nelimitată. Prin rezistența chimică excelentă, absorbția scăzută a umidității și durabilitatea extraordinară, PP-ul este ideal pentru conducte, sisteme de fluide și containere. De exemplu, producătorii auto vor putea utiliza materialul pentru prototiparea și producerea pieselor finale pentru interiorul, exteriorul și de sub capota vehiculelor.

Dezvoltat în parteneriat cu BASF pentru HP’s Jet Fusion 5200 3D Series, noul material PP oferă o productivitate ridicată și reduce la minimum risipa din procesul de producția industrială. Pe lângă eficiența economică și performanțele tehnice, noul PP ajută la reducerea risipei, permițând reutilizarea până la 100% a surplusului de pulbere.

HP dezvoltă noi componente PP alături de parteneri, furnizori de piese și clienți, printre care Extol, companie specializată în inginerie plastică și tehnologie de asamblare a plasticului și automatizare personalizată; GKN Powder Metalurgie / Forecast 3D, un furnizor 3D printing industrial, producție de scurtă durată și producție cu volum mare; Henkel, un lider in adezivi și soluții de inginerie; Oechsler, un important furnizor de piese și Prototal, unul dintre cei mai experimentați producători de piese din Europa.

HP introduce primul material de tip polipropilenă, dezvoltând noi soluții 3D Printing și noi parteneriate 11

Producție la scară largă prin servicii profesionale și parteneriate extinse pentru industria 4.0

Pentru a-i ajuta pe clienții săi să grăbească tranziția către producția digitală, HP anunță noi servicii 3D Professional și o serie de parteneriate industriale, printre care:

  • HP 3D Professional Services: HP dezvăluie o varietate de noi servicii profesionale, inclusiv optimizarea proiectării pentru componente avansate, simplificarea procesului de producție pentru a permite personalizarea în masă și producția la scară largă. Pentru mai multe informații despre HP 3D Professional Services, vizitați hp.com/go/3DProfessionalServices

 

  • BASF și HP își anunță parteneriatul strategic pentru dezvoltarea unor noi componente alături de clienți de top din industria auto, de consum, industrială și medicală. Grație noului PP și a poliuretanului termoplastic ULTRASINT® TPU01 recent lansat, cei doi lideri din industrie lucrează pentru a accelera designul și producția în masă a pieselor imprimate 3D, permițând clienților să-și lanseze produsele mai rapid pe piață, mai eficient din punctul de vedere al costurilor și mai sustenabil ca niciodată.

 

Un alt parteneriat strategic este cel cu Oechsler AG, un furnizor mondial de soluții de inginerie la nivel mondial și unul dintre cei mai mari producători de piese din industria 3D. Parteneriatul vizează întreg ciclul de viață al produsului de la proiectarea aplicației, la producția de piese

  • Oechsler utilizează flota sa de imprimante 3D Jet Fusion 5200 seria HP și are un portofoliu extins de materiale care vine în sprijinul producătorilor de automobile, companiilor globale producătoare de electronice pentru consumatori, electrocasnice și aparate comerciale și furnizorilor de dispozitive medicale inovatoare pentru ca aceștia să producă o varietate de noi piese.

 

  • Fast Radius, o companie lider în domeniul tehnologiei de producție, s-a alăturat rețelei HP Digital Manufacturing, o comunitate globală de parteneri HP din domeniul producției, care susține proiectarea, producția și livrarea de piese din plastic și metal la scară, folosind soluțiile HP 3D de imprimare. Membrii rețelei HP Digital Manufacturing Network au expertiză în domeniul imprimarii 3D, asigurarea calității și a proceselor de producție end-to-end și o capacitate de producție dovedită. Rețeaua de producție digitală HP include parteneri din Statele Unite, Asia și Europa. Din rețeaua partenerilor HP Digital Manufacturing face parte si CAD Works, partenerul HP în România specializat în vânzarea de soluții și echipamente 3D industriale.

Detalii depre soluția de imprimare 3D oferită de HP Inc. și piese la comandă puteți găsi aici. Mai multe informații despre CAD WORKS și produsele oferite sunt disponibile aici.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii