Hopa: Liviu Dragnea și Carmen Dan, vizați de procurori în dosarul ”10 august” 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Hopa: Liviu Dragnea și Carmen Dan, vizați de procurori în dosarul ”10 august”

Extinderea cercetării penale în dosarul represiunii din 10 august 2018, din Piața Victoriei, vizează faptele comise de ministrul de Interne, Carmen Dan, și de președintele PSD, Liviu Dragnea, dezvăluie surse apropiate anchetei.

Hopa: Liviu Dragnea și Carmen Dan, vizați de procurori în dosarul ”10 august”

Cele două noi capete de acuzare stabilite de procurorii militari – complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participare improprie la purtare abuzivă – fac posibilă punerea sub acuzare a acestora, atunci când ancheta va trece de la faza in rem la faza in personam.

Procurorii au ajuns la Carmen Dragnea și Liviu Dragnea în urma audierii unor suspecți și a unor martori-cheie din dosarul represiunii. Există informații clare că ministrul de Interne a dat ordine de reprimare în forță a manifestanților pașnici.

De asemenea, există indicii că ministrul Carmen Dan s-a sfătuit permanent, în acele zile, cu șeful ei pe linie de partid, Liviu Dragnea. Mai mult, Dragnea a instigat-o la acțiunea în forță, la intimidare, împotriva protestatarilor.

Procurorii au stabilit că faptele respective se încadrează la complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participare improprie la purtare abuzivă, infracțiuni prevăzute de Codul Penal (inclusiv în cel mutilat de PSD-ALDE!).

Joi, 2 mai, patru personaje-cheie au fost reaudiate de procurorii militari, fiindu-le comunicată extinderea anchetei pentru represiunea din 10 august, cu două noi capete de acuzare. Trei dintre ei, Cătălin Sindile, Sebastian Cucoş și Laurenţiu Cazan, sunt șefi ai Jandarmeriei, iar unul, Mihai Dan Chirică, a fost implicat în represiune în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul de Interne, „mâna dreaptă” a ministrului Carmen Dan.

Vineri, 3 mai, un comunicat al Parchetului General a confirmat ofensiva procurorilor. Comunicatul precizează noile capete de acuzare: complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participare improprie la purtare abuzivă.

Prin noile capete de acuzate, ancheta se îndreaptă cu viteză spre decidenții politici ai represiunii: Carmen Dan și Liviu Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.