Ambasadorul Statelor Unite spune că Laura Codruța Kovesi, este de deplin calificată pentru funcția de șef al procurorilor europeni
Ultima Ora Politic

Hans Klemm tranșant împotriva Parlamentului. Schimbările din justiție „dau ceasul înapoi în anul 2000”

Hans Klemm tranșant împotriva Parlamentului. Schimbările din justiție „dau ceasul înapoi în anul 2000”

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, a fost prezent luni la deschiderea noului an universitar la Facultatea de Drept a Universității din București. Acesta s-a declarat foarte nemulțumit de modificările cu privire la legea justiției și la Codul Penal susținând că: „De când România a aderat la UE, sistemul de justiție nu s-a mai confruntat cu dezbateri atât de intense și posibile schimbări. Sistemul de justiție românesc, construit cu mare efort, ar putea fi dezmembrat în mai puțîn de un an. Indiferent de tipul de drept in care veți intra, și voi veți fi afectați”

„Amendamentele la legile justiției vor scădea vârsta de pensionare la judecători și procurori. Aceste amendamente vor crește pregătirea postuniversitară oprind temporar fluxul de magistrați. Este dificil de prevăzut cum va face față acest sistem la presiuni, având în vedere lipsa de personal. Se acumulează dovezi că magistrații sunt vizați din ce în ce mai mult politic și în presă, pentru decizii judiciare și opinii publice pe care politicienii le văd că punând în pericol interesele lor”, a adăugat ambasadorul, spunând și că schimbările din justiție „dau ceasul înapoi în anul 2000”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.