Criză majoră în PSD după respingerea Rovanei Plumb. Dăncilă caută înlocuitor. Cine este pe listă
Ultima Ora Politic

Halucinant! PSD moare cu Plumb în brațe – cu dosarul Belina cu tot. Acuză UE de ”conspirație”

Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a comentat luni la un post de televiziune informația potrivit căreia Rovana Plumb a fost respinsă definitiv de Comisia JURI, acuzând o „conspirație”. ”Nu se pune problema în cazul Rovanei Plumb să existe vreo suspiciune de corupție”, a spus Zetea.

„Nu este un dezastru pentru PSD. (…) Trebuie să mulțumim lobby-ului partidelor de opoziție și exportului acestei bătălii interne. (…) Nu se pune problema în cazul Rovanei Plumb să existe vreo suspiciune de corupție. A fost un împrumut. Banii respectivi i-a donat PSD-ului în campania electorală, în cadrul alegerilor europarlamentare. AEP a hotărât să nu ramburseze banii PSD nu pentru că au fost cheltuiți ilegal, ci pentru că nu a semnat trezorierul. Din punctul meu de vedere asta înseamnă o consipirație care se face între autoritățile din România și AEP, cu reprezentanți ai Opoziției din România, care fac majoritatea în Parlamentul European pentru ca anumiți candidați să fie politic respinși. Nu există niciun motiv pentru a respinge candidatura Rovanei Plumb”, a spus Gabriel Zetea.

Nu există suspiciuni de corupție? Să vedem…

Pe 22 septembrie 2017, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat începerea urmăririi penale a vicepremierului de atunci, Sevil Shhaideh, o apropiată a lui Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu pentru fapte comise în perioada în care era sercretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale. Potrivit procurorilor DNA, în anul 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din Insula Belina și Brațul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea CJ Teleorman, pentru că, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.Tot atunci, DNA a cerut și sesizarea Camerei Deputaților pentru avizarea urmăririi penale a Rovanei Plumb, fost ministru al Mediului la dată faptelor, în același dosar. „În același dosar, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție – doamna Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Plumb Rovana, deputat în Parlamentul României, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice, în legătură cu săvârșirea complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministeriale”, a arătat DNA.În 17 octombrie 2017, Camera Deputaților a respins cererea DNA, iar Rovana Plumb a scăpat de urmărirea penală. Rovana Plumb și-a redresat rapid carieră politică, iar ăla alegerile europarlamentare din mai 2019 a condus lista PSD. Partidul a obținut un rezultat modest, doar 22,5%, ieșind cu greu pe locul al doilea, în spaele PNL și puțin deasupra USR-Plus.

Nu mai vorbim despre bâlbele legate de celebrul împrumut al Rovanei Plumb, care a băgat în ceață tot Parlamentul European și încă nu a primit încă un răspuns rațional…

Candidat ”pregătit” în domeniul Transporturilor? Să vedem…

Rovana Plumb spunea în CV-ul postat pe blogul ei în anul 2012, că este licențiată a Institutului Politehnic București – Facultatea „Utilaje și Ingineria Proceselor Chimice”, din anul 1984.Pe site-ul Guvernului, în versiunea engleză, mai figura și cu studii la ASE București – „Creșterea productivității muncii în organizarea muncii”. Nu preciza, însă, ce tip de studii au fost acestea.Studiile au adus-o pe Rovana Plumb în atenția presei, cu o controversă în anul 2012, când a fost numită ministru al Mediului. În CV-ul postat pe site-ul personal, ea și-a strecurat și o diplomă în „Management strategic” de la George Washington University. În 2012, Universitatea americană a transmis HotNews că Rovana, „din câte se pare, nu a obținut o diplomă, ci un certificat pentru absolvirea unui program”.

În cele din urmă, ea însăși a mărturist că studiile sale în America au fost un curs de o săptămâna sau două, pe care l-a urmat împreună cu mai mulți români. „A fost în perioada în care Mircea Geoană era ambasadorul român la Washington. Cursul a durat o săptămâna, două. Nu îmi amintesc exact. Am fost un grup de români care am participat”, a mărturisit ea, în cele din urmă.

În total, pomelnicul studiilor Rovanei Plumb numără 18 cursuri și școli, între care unele în Portugalia, Belgia, Irlanda.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.