Halucinant! Primarul Chirică atacă dur diaspora românească! 1
Ultima Ora Politic Social

Halucinant! Primarul Chirică atacă dur diaspora românească!

Primarul Iașului, Mihai Chirica,  face declarații din ce în ce mai ciudate în ultimul timp. La deschiderea anului școlar, Chirică a atacat dur diaspora românească: ”România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene”.

După un discurs lung, în care a subliniat importanţa educaţiei în dezvoltarea societăţii şi a elogiat figuri importante ale învăţământului ieşean, primarul a ţinut să treacă în revistă, la Colegiul „Eminescu“, investiţiile făcute de muncipalitate aici. „Şcoala este supravegheată cu sisteme video… Practic, puteţi să vă lăsaţi copiii în siguranţă“, a dat asigurări Mihai Chirica, scrie ziaruldeiasi.ro.

El a ţinut să precizeze că mobilierul este nou şi că există sisteme de protecţie împotriva incendiilor. Pe finalul discursului, edilul a făcut referire şi la instalaţiile sanitare, moment care a stârnit zâmbete în rândul copiilor.

Acelaşi discurs naţionalist l-a ţinut şi la deschiderea oficială de la Colegiul Naţional. „Fără educaţie, nu există naţie. O naţiune care vrea să dăinuie în timp, trebuie să acorde educaţiei poporului său prima prioritate în orice strategie de ţară“, a decarat Mihai Chirica. Primarul a mai precizat că şcoala românească nu-şi mai găseşte locul, iar educaţia copiilor devine tot mai precară. Făcând referire la calitatea învăţământului profesional, Mihai Chirica a spus, textual: „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“. Declaraţia vine după un şir de afirmaţii la fel de controversate. În urmă câteva zile, într-un studio tv local, Mihai Chirica i-a făcut pe congolezi, somalezi, sirieni „naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi“.

El a venit ulterior cu explicaţii, susţinând că expresia este una uzuală. Câteva zile mai înainte însă, tot la un post de televiziune local, Mihai Chirica a făcut o altă declaraţie scandaloasă, referitoare la româncele din Diaspora. „Tânăra generaţie nu a venit la oraş, tânăra generaţie, din păcate, a părăsit ţara, şi acum îi vezi cum fetele tinere şi frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze şi vedeţi cum ştirile se umple cu români peste tot (…) Şi uite aşa, pe muncitori îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreţinem părinţii, bătrânii, şi satele sunt abandonate“, a spus la sfârşitul lunii august Mihai Chirica.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.