Guvernul va aproba programul de reconversie funcțională pentru Cartierul Justiției 1
Guvernul va aproba programul de reconversie funcțională pentru Cartierul Justiției
Ultima Ora Politic

Guvernul va aproba programul de reconversie funcțională pentru Cartierul Justiției

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că Guvernul va aproba programul de reconversie funcțională pentru Cartierul Justiției, proiect de investiție cu potențial strategic pentru dezvoltarea capitalei. Ministerul Justiției este mandatat să demareze lucrările la acest proiect.

„În ședința de astăzi adoptăm noi măsuri în vederea realizării Cartierului pentru Justiție, un proiect așteptat de mult timp și care reprezintă una dintre măsurile asumate prin programul de guvernare 2018-2020. Printr-o hotărâre de guvern aprobăm programul de reconversie funcțională a acestui obiectiv de investiție cu potențial strategic pentru dezvoltarea capitalei”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni, la începerea ședinței de Guvern.

Premierul a mai spus că mandatează Ministerul Justiției să inițieze demersurile pentru demararea exproprierilor, proiectării și execuției, necesare pentru acest proiect.

„Cartierul pentru Justiție va asigura sediile instituțiilor aparținând sistemului judiciar, iar schema funcțională a acestuia va avea în vederea regruparea spațiilor destiante instanțelor de judecată și parchetelor de pe lângă aceastea cu sediul în București preum și a altor instituții din sistemul judiciar”, a mai completat Dăncilă.

Executivul a adoptat pe 2 august 2018 un memorandum privind amplasarea Cartierului pentru Justiţie pe un teren de aproximativ cinci hectare în centrul Capitalei. În Cartierul pentru Justiție urmează să fie reunite toate instituțiile juridice din București.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.