Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei intră pe mâna judecătorilor
Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei intră pe mâna judecătorilor
Ultima Ora Politic

Guvernul României atacat de la Bruxelles. ” E din ce în ce mai penal”

Eurodeputatul liberal Monica Macovei atacă din Parlamentul European de la Bruxelles Guvernul României. Fostul ministru al justiției spune că Executivul de la București este unul din ce în ce mai penal.

”Un Guvern din ce în ce mai penal. Ministrul Justiţiei, acuzat că a coordonat o lucrare de doctorat plagiată, pentru care a semnat că este originală.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să dea socoteală după acuzaţiile de plagiat în cazul lucrării de doctorat a vicepreşedintelui CSM Codruţ Olaru, pe care ministrul Toader a coordonat-o. Jurnalista Emilia Şercan scrie că lucrarea de doctorat ar fi plagiată în totalitate: ‘niciun rând din cele aproape 250 de pagini ale tezei nu îi aparţine procurorului Olaru’. Dacă plagiatul se confirmă, ce garanţii mai putem avea că ceea ce decide sau semnează ministrul Justiţiei este real şi conform legii? Ce garanţii avem că ministrul Toader nu minte, atât timp cât este acuzat că a fost complice şi a acceptat o teză de doctorat plagiată? Reamintim că atât ministrul Justiţiei, cât şi procurorul Olaru au semnat o declaraţie comună prin care au garantat originalitatea lucrării. Mai mult, dacă plagiatul se confirmă, opinia publică trebuie să ştie până unde merge relaţia procurorului Olaru cu ministrul Toader. Câtă independenţă mai are procurorul Olaru, vicepreşedinte al CSM, faţă de ministrul Justiţiei, fostul lui coordonator de doctorat, dacă acesta i-a acceptat o teză de doctorat plagiată?

CSM trebuie să clarifice această situaţie dacă vrea să fie garantul independenţei Justiţiei, iar procurorul Olaru trebuie cel puţin să se suspende din funcţie până la o decizie definitivă”, spune eurodeputatul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.