Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Ultima Ora Politic

Guvernul, repetent la investiții publice, dar premiant la ședințe foto

Deputatul liberal, Tudorița Lungu, atrage atenția asupra pericolului ca o serie de investiții publice demarate prin Planul Național de Dezvoltare Locală să fie sistate, ca urmare a creșterii prețurilor, în special la materiile prime.

PNDL-ul, acest plan triumfalist, al cărui principal scop a fost ținerea sub papuc a primarilor PSD și șantajarea celor din opoziție, începe să devină nefuncțional, pentru că nu mai sunt bani. Pentru că efectele negative ale OUG 114 au început să se vadă, iar în primele trei luni România a pierdut miliarde de euro. Majoritatea contractelor care au fost deja semnate sunt nesustenabile și inoperabile, întrucât antreprenorii refuză să se apuce de treabă, în condițiile în care prețurile au crescut în medie cu cca. 25-30%, ori ei nu pot veni cu bani de acasă. Soluția ar fi ca guvernul, principalul vinovat pentru aceste creșteri de prețuri, să suplimenteze sumele și să acopere diferențele. Din nefericire, se pare că presiunea va fi tot pe comunitățile locale, ceea ce înseamnă că alte investiții publice locale vor fi afectate”, a explicat deputatul liberal.

Tudorița Lungu critică în termeni duri guvernul, pentru că acesta este interesat doar de ședințe foto festiviste și nu de identificarea de soluții pentru ca investițiile să fie și realizate.

”Dacă peste ani, cineva ar avea curiozitatea să răsfoiască presa de astăzi, să privească fotografiile ori imaginile difuzate de televiziuni, ar putea exclama: România, un imens șantier! O țară în care se semnează contracte, se fac vizite pe șantiere, se taie panglici! Privitorului nu i-ar fi greu să-i observe și pe oamenii politici locali, îngrămădiți în spatele șefului de la București, atenți să fie și ei prinși în cadru. Cel care ar cerceta viața economică și politică de astăzi, ar trebui să privească dincolo de aceste imagini triumfaliste, pentru a-și da seama de adevăr. În realitate, totul este imagine și manipulare, marca PSD”, a mai declarat deputatul liberal, care consideră și că efectele negative ale politicii economice ale actualui guvern se vor resimți la plata pensiilor și salariilor din sistemul public, într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.