Guvernul Orban adoptă rectificarea bugetară. Cine primește și cine pierde bani
Guvernul Orban adoptă rectificarea bugetară. Cine primește și cine pierde bani
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Guvernul Orban dat în judecată. Fost deputat PSD cere despăgubiri. FOTO

Fostul deputat PSD Emil Cutean cere în instanță de la Guvernul României despăgubiri după adoptarea OUG 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Cutean era secretar general în cadrul acestei instituții.

Emil Cutean, fost deputat PSD, a acționat în instanță Guvernul României pentru a cere despăgubiri după ce a fost adoptată în decembrie anul trecut OUG 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Guvernul Orban dat în judecată. Fost deputat PSD cere despăgubiri. FOTO 3

Cutean lucra în cadrul acestui institut în calitate de secretar general, potrivit site-ului oficial. Cauza a fost înregistrată la Curtea de Apel București în contencios administrativ și încă nu a fost stabilit un termen de judecată.

Guvernul argumentează, în OUG care desfiinţează Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), că activitatea acestuia a fost irelevantă în raport cu banii publici cheltuiţi. Institutul a propagat în spaţiul public interpretări care s-au contrapus cu ancheta în „Dosarul Revoluţiei”.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de detenţie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200.000 de lei, într-o perioadă în care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.