Lovitură de la Bruxelles pentru Dăncilă. Primul-ministru a încălcat legea. Banii l-a control
Alertă în Parlament. 3 deputați PSD au trădat-o pe Dăncilă
Ultima Ora Politic

Guvernul Dăncilă, făcut praf. Proiect de lege în urma tragediei de la Colectiv. Video

Deputatul Petru Movilă face o declarație în Camera Deputaților în care distruge Guvernul Dăncilă și Ministerul Sănătății în urma tragediei de la Colectiv.

Guvernul Dăncilă, făcut praf. Proiect de lege în urma tragediei de la Colectiv. Video 3

”Doamnelor și domnilor colegi,

Cred că această inițiativă legislativă este mai mult o palmă dată tuturor celor care au guvernat după Colectiv, pentru că nu au reușit să dea un răspuns clar ce s-a întâmplat acolo, cine sunt vinovații, responsabilii, pentru că familiile celor care au pierit la Colectiv sau care au suferit de pe urma acelui tragic eveniment să aibă măcar o anumită liniște sufletească.

Cred că acest proiect de lege este palma dată de la Cioloș încoace tuturor celor care au guvernat, care s-au urcat la guvernare pe tragedia de la Colectiv, care nu și-au asumat nimic din ceea ce s-a întâmplat acolo. Este grav, pentru că au murit zeci de oameni. Unul singur dacă murea și tot era obligatoriu ca instituțiile statului să dea un răspuns clar, nu să plimbe un dosar de la o instituție la cealaltă. Ca și în Cazul Caracal, dar este altă temă.

În ceea ce privește structurile spitalicești de mari arși, au fost doar elemente de imagine pentru miniștrii sănătății și mulți alti politicieni. Fie că vorbim de Iași, de Timișoara, de Târgu Mureș, de București sau de Constanța, nu avem nicio structură de mari arși noua, funcțională, conformă cu normele europene, conformă cu minciunile pe care le-au spus public politicienii. Și vreau să sancționez cât se poate de dur acest lucru.

Colegul meu Varujan Vosganian, parlamentar de Iași, a reamintit câteva lucruri, îl tachinez prietenește, ca putea să o tragă mai mult de mânecă pe doamna Pintea când era la guvernare și pe colegii din coaliție, dar mă bucur că în ultimul ceas, Varujan pune umărul ca să facem ce trebuie pentru Iași.

Moldova are 7 paturi pentru mari arși sau pentru arși la Spitalul Sfântul Spiridon, la o populație de peste 5 milioane de oameni. În 2016, clădirea care să adăpostească Secția de mari arși, Chirurgie plastică, reparatorie și arși de fapt, aceasta este denumirea, clădirea a fost renovată. De 3-4 ani de zile, ministerul sănătății mimează că dotează aceastră structură, ca sunt licitații, ca au finanțare de la Banca Mondială și așa mai departe.

Este absolut necesar să avem aceste structuri de mari arși. Este absolut necesar ca românii să fie tratați în spitalele din România, cât mai aproape de casă. Sigur că PMP va vota acest proiect de lege, un simbol al neputinței de fapt, a Statului Român, față de tratarea marilor arși sau a arșilor din România.

Se impune de urgență ca Ministerul Sănătății și Guvernul României să depășească faza de minciuni și povești și cred că ar fi mult mai ușor și mai credibil dacă din când în când ar spune : am inaugurat secția de arși de la Iași, am inaugurat secția de Iași de la Timișăara, avem la Constanța secția de arși, deci acest lucru ar fi mult mai credibil și mult mai bine primit de români.

Vă mulțumesc.”

Tragedie Colectiv: proiect de lege

Publicată de NewsTeam pe Miercuri, 11 septembrie 2019

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.