Ilie Bolojan a rămas fără permis de conducere
Ilie Bolojan a rămas fără permis de conducere
Ultima Ora Politic Social

Guvernul Dăncilă distruge Oradea. Nu lasă Primăria să acceseze bani europeni

Lovitură devastatoare! Municipalitatea orădeană va pierde investiţii de 40 milioane de euro din fonduri europene. Nimic peste alocările de bază!

Guvernul Dăncilă distruge Oradea. Nu lasă Primăria să acceseze bani europeni 3

Noutatea a fost anunțată, marți, într-o conferință de presă, de primarul Ilie Bolojan, care a făcut public că Autoritatea de Management a limitat la 100% gradul de contractare a proeictelor finanţate prin Programul Operaţional Regional, scrie ebihoreanul.ro.

„Autoritatea de management din cadrul Programului Operaţional Regional a blocat contractarea proiectelor europene pentru oraşele care deja şi-au dublat sumele de bani europeni faţă de programările iniţile. Oradea a depus proiecte în număr mare, au fost acceptate, iar acum ne-au limitat la un procent de 100%. În loc să mai luăm 40 de milioane de euro, acum ne-au blocat la aceşti bani”, a declarat primarul Ilie Bolojan

Potrivit edilului, proiectele aprobate, dar pentru care nu s-a semnat încă un contract de finanţare, vor intra, cel mai probabil, pe lista de aşteptare din următorul ciclu de finanţare european.

Oradea va pierde, astfel, finanţări europene cum ar fi reabilitarea Bulevardului Nufărul (foto) şi amenajarea de centre de cartier în zonele Rogerius, Ioşia, Nufărul şi Parcul 1 Decembrie.

Pe lista proiectelor care vor fi trecute în aşteptare se mai numără amenajarea a şase hectare de parcuri în zone precum cartierele Grigorescu şi Soarelui sau străzile Ion Bogdan şi Ciheiului.

Primarul Ilie Bolojan speră încă să convingă finanţatorii să se răzgândească. „Avem două abordări: să începem aceste lucrări pe bugetele noastre, cu riscul să nu se semneze contractul de finanţare, sau să aşteptăm să vedem ce se întâmplă. E anormal însă să ai un proiect câştigat privind aciziţia a 20 de tramvaie noi, dar să nu ai linia de tramvai din Nufăul reabilitată”, a declarat edilul.

Primarul de Oradea a spus că municipalitatea orădeană va încerca să facă presiuni asupra Ministerului Dezvoltării pentru deblocarea finanţării prin intermediul Asociaţiei Municipiilor, pe considerentul că este incorect ca finanţatorul să schimbe regula în timpul jocului.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.