Începe nebunia! Gardienii din penitenciare ies în stradă. Toader le taie din salarii: nu mai sunt bani la buget
Guvernul Dăncilă a lăsat garda jos. Le dă mai mulți bani angajaților din penitenciare
Ultima Ora Politic Social

Guvernul Dăncilă a lăsat garda jos. Le dă mai mulți bani angajaților din penitenciare

Ministrul Justiției, Ana Birchall, anunță că angajații din penitenciare își primesc drepturile salariale, după ce a intrat în vigoare Ordinul pentru plata orelor suplimentare pentru toți lucrătorii din sistem. Prin acest Ordin, se creează baza legală pentru munca suplimentară din 2019-2020.

„Ordinul Ministrului Justiției pentru plata orelor suplimentare de care vor beneficia toți angajații din sistemul penitenciar a intrat în vigoare, în 19 iunie 2019, prin publicarea în Monitorul Oficial. Prin acest ordin, se creează baza legală pentru plata majorării de 75% din salariul de funcţie pentru munca suplimentară prestată în perioada 2019-2021 peste programul normal de lucru de către funcţionarii publici cu statut special din sistemul penitenciar și din Ministerul Justiției. De asemenea, se continuă acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale categoriilor de personal menționate mai sus și în anul 2019”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Potrivit sursei citate, demersul este rezultatul discuțiilor purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul penitenciar.

„Lucrătorii din penitenciare își primesc drepturile salariale. (…) Mulțumesc, cu această ocazie, reprezentanților sindicatelor din sistemul penitenciar pentru modul onest în care au participat la un dialog constructiv, în scopul identificării soluțiilor care să deblocheze o situație ce trena din păcate de foarte mult timp, iar angajații să își primească aceste drepturi salariale. Guvernul României își îndeplinește astfel o promisiune făcută lucrătorilor din sistemul penitenciar”, a declarat ministrul Justiției, Ana Birchall, în comunicatul menționat.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii