Guvernul Dăncilă a distrus 10% din efectivele de porci din România. Majoritatea sacrificărilor au fost abuzive 1
Ultima Ora Economic Politic

Guvernul Dăncilă a distrus 10% din efectivele de porci din România. Majoritatea sacrificărilor au fost abuzive

Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că efectivele de poci au scăzut cu 10% în acest an, în urma ”pestei porcine”. 

Efectivele de porcine existente la 1 mai 2019 au scăzut faţă de aceeaşi datăa anului 2018, cu 9,8% pe total şi cu 10,4% la efectivul matcă, arată INS.

Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2019 pe regiuni de dezvoltare,comparativ cu 1 mai 2018, se constată că ponderea acestora a crescut în regiunile:Vest (+2,5 pp.), Centru (+1,2 puncte procentuale), Nord-Est (+1,2 pp.), Sud-Vest Oltenia(+0,6 pp.), Nord-Vest (+0,2 pp.), a scăzut în regiunile: Sud-Est (-5,2 pp.), Sud Muntenia(-0,5 pp.), iar în regiunea Bucureşti-Ilfov a rămas constantă, spuenstudiul INS.

Menționăm că majoritatea animalelor au fost sacrificate ”preventiv”. Adică, nu le-a omorât boala proporizisă. cuma găsit un mistreț mort pe un câmp, Direcția Sanitară Veterinară a sacrificat toți porcii domestici din micile ferme ale localităților din zona respectivă. NewsTeam a prezentat în detaliu faptul că Uniuinea Europeană nu cere astfel de măsuri și că ele sunt abuzive. În fapt, nu se omoară animalele ”preventiv”, ci sunt izolate și se interzice sacrificarea lor până la dispariția bolii în zonă.

Citiți și:

BOMBĂ. Porcii din gospodării sunt UCIȘI ABUZIV! ”Pun primarii să semneze CA SĂ AIBĂ ACOPERIRE”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.