Grupul ALEF încheie anul fiscal cu vânzări în creștere și cu o extindere a activității în Bulgaria, Grecia, Cipru și Malta. În România, a înregistrat o creștere de peste 60% a cifrei de afaceri 1
Ultima Ora Economic

Grupul ALEF încheie anul fiscal cu vânzări în creștere și cu o extindere a activității în Bulgaria, Grecia, Cipru și Malta. În România, a înregistrat o creștere de peste 60% a cifrei de afaceri

Grupul ALEF a încheiat anul fiscal, la 31 martie 2020, cu o creștere a vânzărilor de 21% și cu o extindere a activității în Bulgaria, Grecia, Cipru și Malta.

ALEF, distribuitorul ceh care furnizează soluții IT în întreaga regiune EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), și-a majorat vânzările de la an la an cu peste 250.000 de euro, ceea ce reprezintă o creștere de peste 21% în anul fiscal 2019.

De peste 25 de ani, ALEF furnizează soluții și servicii IT&C de înaltă calitate – networking și infrastructură, data-centers, colaborare, securitate cibernetică – și oferă cursuri IT pentru experți din domeniul tehnologiei.

„Considerăm anul trecut un succes în adevăratul sens al cuvântului. Am înregistrat o creștere substanțială  datorită muncii echipelor noastre din fiecare țară, care au colaborat continuu cu partenerii și cu oamenii noștri de vânzări.

Nu în ultimul rând, succesul se datorează soluțiilor noastre, care sunt cele mai bune din piață. În acest an, am reușit să ne extindem echipa globală cu 40 de colegi noi, experți în domeniul tehnic. Avem acum peste 400 de angajați în șapte țări”, a declarat  Milan Zinek, CEO ALEF Group. 

Compania, cu sediul central la Praga, a continuat să-și consolideze prezența în România, Ungaria și Slovenia, unde a devenit numărul unu în vânzările de soluții Cisco.

ALEF oferă, de asemenea, soluții dezvoltate de Microsoft, NetApp, Splunk, VEEAM, AWS, F5 și de mulți alți producători de renume. ALEF este distribuitor exclusiv NetApp în România, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația, Serbia, Bulgaria, Grecia, Cipru și Malta.

 

În România, anul fiscal 2019 a fost un an de consolidare a poziției de experți în tehnologiile și serviciile distribuite: CISCO, Microsoft, NetApp, dublată de o creștere a cifrei de afaceri cu peste 60%. În paralel, anul trecut pentru noi a însemnat investiție în educație și dezvoltarea de competențe care să aducă beneficii partenerilor noștri”, a spus Gabriel Ciucu, Managing Director ALEF România.

„În contextul macroeconomic actual, anul fiscal 2020 care tocmai a început pentru noi, la 1 aprilie, va sta sub semnul adaptării și flexibilității, va fi un an axat pe folosirea 100% a echipelor tehnice de experți pentru susținere de la distanță a clienților, atât în zona de vânzări, cât și ca suport tehnic.

O componentă importantă va fi și zona de training personalizat, adaptat nevoilor partenerilor noștri, totul pentru a putea lucra cu toții cât mai eficient și profesionist, chiar dacă în această perioadă condițiile sunt diferite”, a mai spus Gabriel Ciucu.

Grupul ALEF a reușit să se adapteze rapid noilor condiții impuse de pandemia COVID-19, activând într-un domeniu în care munca la distanță nu produce sincope. Serviciile și soluțiile IT oferite de ALEF sunt flexibile și pot fi ușor implementate remote, venind în sprijinul clienților și partenerilor care au fost nevoiți ca, într-un timp foarte scurt, să-și reorganizeze activitatea și să funcționeze la parametri normali cu angajați care muncesc de acasă.

Într-o perioadă în care toată lumea se bazează pe tehnologie mai mult ca oricând și are nevoie de soluții IT performante, ALEF poate oferi expertiză, servicii si soluții complexe pentru infrastructura de rețea, data-warehousing, IT, servicii de tip cloud publice și private, aplicații specializate și soluții software personalizate. Grupul furnizează, de asemenea, soluții complexe de securitate IT, telefonie și cooperarea la distanță.

ALEF are o rețea amplă de centre de training în București, Praga, Bratislava, Budapesta, Ljubljana, Zagreb și Belgrad, extinzându-și în ultimul an oferta la peste 280 de cursuri IT&C. Anul trecut, peste 3.850 de profesioniști IT și-au încheiat pregătirea în centrele de training ALEF.

Despre ALEF:

Grupul ALEF a fost un furnizor stabil de tehnologie a informației încă din 1994. Astăzi este unul dintre cei mai mari și cei mai stabili distribuitori din Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația, Serbia, România, Polonia, Grecia, Malta, Cipru, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord.  În ultimul an fiscal, Grupul ALEF a generat o cifră de afaceri de peste 270 de milioane de euro și a ajuns la 400 de angajați.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.