Iohannis atac la profesori
Iohannis atac la profesori
Exclusiv Social Ultima Ora

Greva din educație continuă. Sindicaliștii au obținut promisiuni de la Klaus Iohannis. VIDEO

Peste 25.000 de sindicaliști din educație au protestat marți, 30 mai, în fața Guvernului, după care au mărșăluit spre Palatul Cotroceni unde, liderii acestora, dar și ai elevilor au avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a promis sindicaliștilor din educație că se oferă să gireze şi să garanteze un acord între guvernanţi şi sindicalişti, acord privind revendicările acestora.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a anunţat, la ieşirea de la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, că greva cadrelor didactice şi a celorlalţi angajaţi din educaţie va continua, miercuri.

Simion Hăncescu, liderul FSLI
Simion Hăncescu, liderul FSLI

”I-am prezentat domnului preşedinte care sunt revendicările noastre. (…) Domnia sa a spus că emiterea unui act normativ, ordonanţă sau altceva, nu se poate, dar că se angajează, în cazul în care se va accepta un acord, îl va gira, va gira şi domnia sa acel acord.

Ceea ce a promis preşedintele având în vedere ce s-a propus de ieri, acel acord pe care oamenii l-au respins, preşedintele a promis că va pune semnătura, îl va gira şi va urmări ca în noua lege a salarizării să fie.

Ceea ce au spus clar că nu vor da ordonanţă pentru măririle pe care le-am cerut. Singura ofertă care a rămas în picioare este prima de 4.000 de lei”, a declarat Simion Hăncescu, la finalul negocierilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.