Grav. Florin Busuioc, infarct miocardic acut, a fost operat din nou. Medicul Ciuhodaru: Se poate repeta acest eveniment
Ultima Ora Sănătate Social

Grav. Florin Busuioc, infarct miocardic acut, a fost operat din nou. Medicul Ciuhodaru: Se poate repeta acest eveniment

Prezentatorul meteo de la Pro TV şi actorul Florin Busuioc a fost supus unei noi intervenții chirurgicale pentru montarea unui nou stent.

Într-o intervenție la postul de televiziune România TV, medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre faptul că. în anumite cazuri, este normal ca pacienții care au suferit un infarct miocardic acut să fie operați din nou pentru implantarea unui al doilea stent, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Florin Busuioc.

„Unul din cinci pacienți care a suferit un infarct miocardic acut poate repeta acest eveniment coronarian în următorul an, iar din păcate viața cu stend nu e întotdeauna simplă pentru că, în primul rând înseamnă schimbarea stilului de viață. Asta înseamnă dispariția a tot ce înseamnă factori de risc coronarian, aici vorbim despre stres, despre fumat, despre corecția glicemiei. Pe de altă parte, respectarea zi de zi a tratamentului antiagregant indicat de medic.

Oricând în evoluție se poate întâmpla ca lucrurile să se agraveze. În funcție de gravitatea simptomelor, de calitatea vieții, de efort, se poate indica o nouă astfel de intervenție astfel încât fluxul de sânge spre inimă să fie asigurat constant și corect”, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, în direct la România TV.

În luna noiembrie 2018, prezentatorul rubricii meteo de la PRO TV a suferit un infarct miocardic acut, chiar pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii