Epopeea calitaţii precare a aerului din marile oraşe ale României, Bucureşti, Iaşi şi Braşov a început în urmă cu câţiva ani, dar responsabilii nu au luat măsuri. Meteorologii care au analizat schimbările climatice din ultima perioadă spun că lucrurile se schimbă în rău pe planeta noastră. Numai anul trecut ANM a emis peste 5.700 de avertizări de fenomene extreme.
Ultima Ora Politic Social

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, gafă monumentală: a stat mai bine de un sfert de oră cu motorul mașinii pornit, vorbind despre reducerea poluării

O noua gafă a Ministrul Mediului. Grațiela Leocadia Gavrilescu a stat mai bine de un sfert de oră cu motorul pornit, vorbind despre reducerea emisiilor, informează Știrile Pro TV. Ministrul a participat la întrunirea meteorologilor, unde, culmea, a spus e datoria autorităţilor locale să facă ceva. La sfârșitul anului trecut, Bruxelles-ul a început oficial procedura de sancționare a României pentru că nu-și protejează cetățenii.

“Măsurile trebuiesc implementate în fiecare domeniu de activitate, să reducem emisiile de gaze cu efect de seră, emisiile de CO2”, a spus Gavrilescu. În tot acest timp, însă, pentru 16 minute, cât Graţiela Gavrilescu a dat interviuri după evenimentul de la ANM, maşina a aşteptat-o cu motorul pornit, poluând inutil.

În 2018, Comisia Europeana  a anunțat că trimite șase țări, inclusiv România, în fața Curții de Justiție pentru nerespectarea valorilor-limită de calitate a aerului convenite la nivel european.

Grațieala Gavrilescu a comentat imediat și a spus că țara noastră va avea câștig de cauză. Două luni mai târziu, Bruxelles-ul a început oficial procedura de sancționare a României pentru că nu-și protejează cetățenii.

Eșecul Ministerului Mediului poate costa România între 100.000 şi 400.000 de euro pe zi.

Epopeea calitaţii precare a aerului din marile oraşe ale României, Bucureşti, Iaşi şi Braşov a început  în urmă cu câţiva ani, dar responsabilii nu au luat măsuri. Meteorologii care au analizat schimbările climatice din ultima perioadă spun că lucrurile se schimbă în rău pe planeta noastră. Numai anul trecut ANM a emis peste 5.700 de avertizări de fenomene extreme.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.