Opoziția îi cere demisia Ministrului Apărării, Gabriel Leș. Atac incendiar la Dragnea
Ultima Ora Politic

Gorghiu îi cere demisia ministrului Apărării, în scandalul legat de mandatul Șefului Statului Major

 Senatorul Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, a declarat, joi, la Timișoara, că ministrul Apărării ar trebui să-și dea demisia, după ce decizia instanței referitoare la suspendarea mandatului de Șef al Statului Major a fost pusă în aplicare și a fost împuternicit un locțiitor, conform mediafax.ro

Alina Gorghiu a afirmat, joi, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul PNL Timiș, că ministrul Apărării, Gabriel Leș, ar trebui să-și dea demisia din funcție.

“Vă amintesc că decretul de prelungire al mandatului șefului major a fost suspendat astăzi (joi – n.r.) de instanță și vă mărturisesc că dă al dracului de prost pentru orice cetățean care înțelege acest fenomen ca fix astăzi să se dea această decizie, când a fost vizita șefului NATO în România. Din punctul meu de vedere, ministrul Leș, care nu este decât un umil executant al dispozițiilor domnului Dragnea, este obligat să-și dea demisia de urgență. Asta pentru că astăzi am văzut o declarație halucinantă a domniei sale, și anume aceea că abia de acum începe să se gândească la soluții, la soluții pentru viitorul Armatei”, a declarat senatorul liberal.

Alina Gorghiu a mai precizat că s-a ajuns în situația să nu avem șef al Armatei Române pentru că PSD are o ambiție “prostească” de a “controla” instituțiile din țară.

“În acest moment, în mod cert nu avem șef al Armatei Române. De ce? Pentru că există o ambiție prostească a celor de la PSD de a controla absolut orice instituție din România. Orice instituție care a avut credibilitate în România a fost sfărâmată de acești pesediști care vor să-și infiltreze cadre până și la vârful Armatei. Nu mare mi-ar fi mirarea dacă nu vor încerca acest lucru și cu biserica ortodoxă română. Este singura instituție care mai are credibilitate în România sau una dintre puținele cu mare credibilitate în România la care încă nu au făcut alegeri și nu și-au pus un șef”, a adăugat Alina Gorghiu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să suspende decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul comandantului Ciuca la conducerea Statului Major al Armatei, soluţia nefiind însă definitivă.

Gabriel Leş a declarat, după decizia magistraţilor de suspendare a decretului de prelungire a mandatului lui Nicolae Ciucă de şef al Statului Major al Apărării, că în urma unor analize MApN va veni cu soluţii în acest sens.

„Cred că nu este contextul bun să vorbim despre o astfel de situaţie. Este o chestiune care ţine, până la urmă, de Ministerul Apărării Naţionale, este chestiune strict administrativă. Am aflat acum de această decizie. O să vedem soluţiile pe care o să le avem de acum înainte”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.