Numărul doi al NATO, Mircea Geoană: „Amenințarea nucleară a lui Putin
Numărul doi al NATO, Mircea Geoană: „Amenințarea nucleară a lui Putin
Externe Ultima Ora

Secretarul General Adunct al NATO, românul Mircea Geoană, atac fără precedent la Vladimir Putin. FOTO

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a lansat un atac fără precedent la adresa Rusiei, care a decis să se retragă din acordul privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră, în pofida demersurilor Turciei, şi ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Geoană spune că, războiul ilegal al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei continuă să aibă impact asupra milioanelor de oameni vulnerabili din întreaga lume şi este datoria noastră să construim şi să consolidăm rute alternative.

”Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră, în pofida demersurilor aliatului nostru, Turcia, și ale Organizației Națiunilor Unite!

Războiul ilegal al Federației Ruse împotriva Ucrainei continuă să aibă impact asupra milioanelor de oameni vulnerabili din întreaga lume. În contextul acesta instabil, este datoria noastră să construim și să consolidăm rute alternative.

Mai mult ca oricând, trebuie să ne asigurăm că putem naviga cu încredere prin vremuri de profundă incertitudine, pentru noi, dar și pentru întreaga lume.

Nu trebuie să lăsăm dependențele unilaterale să definească destinul nostru, iar astăzi, rutele alternative nu sunt doar o opțiune, ci o necesitate”, a spus Geoană.

atac fără precedent la Vladimir Putin
atac fără precedent la Vladimir Putin

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.