Pila lui Vâlcov, șefa ANAF, se răzbună. Plângere penală pe numele lui Gelu Diaconu
Ultima Ora Politic

Gelu Diaconu spulberă Guvernul Dăncilă. Veste dezastruoasă. ”Cele 10 semne ale unei crize”

În lupta cu PSD, fostul șef ANAF Gelu Diaconu iese la rampă și prezintă cele 10 semne clare ale unei crize financiar-bugetare de proporții”.

„Pentru orice om sanatos la cap, inca de la prima lectura a programului PSDragnea si pe masura instalarii guvernului plin de „somitati” de talia lui Misa, Orlando, Olguta, Dancila, etc., era foarte clar ca se va ajunge aici:

1. recurgerea la rezerva de lichiditate din trezorerie (buffer) pentru asigurarea cheltuielilor curente (pensii, salarii, etc.)

2. scaderea galopanta a ponderii veniturilor fiscale în totalul veniturilor bugetare

3. atentat, deocamdata mediatic, la independenta BNR cu scopul cheltuirii rezervei valutare pentru a asigura „linistea” pe piata valutara în acest an electoral

4. cresterea nesustenabila a salariilor personalului bugetar

5. cresterea dobanzilor – ca efect imediat al OUG 11 – la împrumuturile pentru finantarea deficitului public si a economiei în general

6. starea companiilor sistemului energetic national stoarse de lichiditati si cu investitii blocate

7. deteriorarea celor patru criterii de convergenta pentru aderarea la zona euro (deficit, inflație, curs de schimb, rata dobanzii)

8. reacția contrara unanima a mediului de afaceri fata de politica guvernamentala cu efect devastator asupra climatului investitional

9. deteriorarea rating-lui principalelor banci comerciale precum si evolutia negativa a pietei de capital

10. nivelul dezastruos al managementului administratiei de stat intesat cu slugi de-ale lui Dragnea & Valcov de o incompetenta crasa.

Criza devine astfel inevitabila, chiar daca propaganda aflata în solda lui Daddy încearca sa acopere realitatea cu teme false: Soros, protocoale, strainii imperialisti care subjuga Romania etc.”, scrie Diaconu pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.