Senazațional: Parlamentarii puterii trec în opoziție!
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Gata. Guvernul Dăncilă a fost prins cu fals în acte oficiale. Este penal

Deputatul USR Claudiu Năsui acuză guvernul că a falsificat cifra deficitul bugetar din 2018, pentru a se încadra în ţinta de 3%.

„Ținta de deficit de 3% era practic depășită, de aceea statul a intrat în modul de avarie și a început să amâne toate plățile pe care le mai putea amâna, printre care şi rambursările de TVA”, susţine Claudiu Năsui, deputat USR, conform Realitatea.

„În luna martie ANAF-ul rambursează TVA de 2,6 miliarde de lei: o sumă foarte mare, mai ales ținând cont de faptul că media lunară a rambursărilor este pe la 1,4 miliarde de lei (din ianuarie până în octombrie 2018). În luna noiembrie 2018, însă, guvernul a intrat în panică maximă pentru că depășea ținta de 3% deficit. Depășirea țintei ar fi fost semnalul cel mai clar că guvernul ne minte. Că, în ciuda tuturor creșterilor de taxe, tot nu au suficienți bani”.

Deputatul mai arată că media rambursărilor lunare de TVA în februarie și martie 2019 a ajuns la 2,2 miliarde. Această sumă este cu mult peste media naturală de 1,4 miliarde și mult peste 0,9 miliarde cât era media în precedentele 3 luni.

Concluzia analizei realizate de parlamentarul USR este că „avem un guvern în așa hal de iresponsabil încât să caute mai degrabă să falsifice cifre decât să rezolve probleme este grav”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.