Gata cu vacanța aleșilor. Au fost convocați la Parlament. Legi de maximă importanță pe agenda de lucru a deputaților
Live. Incredibil. Moțiunea de cenzură, citită scaunelor goale
Ultima Ora Politic

Gata cu vacanța aleșilor. Au fost convocați la Parlament. Legi de maximă importanță pe agenda de lucru a deputaților

Biroul Permanent al Camerei Deputaților se va întruni, luni, de la ora 12:30, pentru a aproba solicitarea Opoziție privind convocarea unei sesiuni extraordinareîn perioada 26-30 august, în care să se abroge Legea recursului comensatoriu, OUG 114 dar și abrogarea OUG 51.

118 deputați din PNL,USR, PMP, și Pro România, au depus săptămâna trecută o solicitare în scris pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților pentru perioada 26-30 august.

În cererea adresată Camerei Deputaților se specifică includerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare abrogarea legii amnistiei și grațierii, abrogarea OUG 114, precum și respingerea unor acte care modifică aspecte din domeniul transportului de persoane.

„118 deputati PNL,USR, PMP, şi Pro România, au depus astazi solicitare în scris pentru sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor. Partidul Naţional Liberal rămâne consecvent celor spuse de la ordonanţa 113 încoace şi anume, că amnistia , graţierea şi alte instrumente aflate la dispoziţia corupţilor din PSD trebuie anulate”, a declarat Raluca Turcan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Raluca Turcan a mai spus că în cadrul sesiunii extraordinare se doreşte abrogarea legii amnistiei şi graţierii şi a Ordonanţei de Urgenţă 114.

„Scopul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând, persoane aflate cu probleme în Justiţie pot sa le folosească, intrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor(…) Nu în ultimul rând prin această sesiune extraordinară dorim să anulăm cel mai toxic instrument care în acest moment sugrumă economia românească. Este exact acea odronanţă care îi face pe români să o ducă mai greu şi să nu înţeleagă exact de ce”, a mai adăugat liderul liberal.

Totodată, în solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare este inclusă pe ordinea de zi şi dezbaterea în procedură de urgenţă şi respingerea proiectului de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă 51/2019 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, mediafax.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.