Gata cu defrișările. Vot istoric în Parlamentul European. Un român a făcut asta!
Gata cu defrișările. Vot istoric în Parlamentul European. Un român a făcut asta!
Ultima Ora Exclusiv Politic

Gata cu defrișările. Vot istoric în Parlamentul European. Un român a făcut asta!

Propunerea europarlamentarului român, Tudor Ciuhodaru privin Noua strategie europeană privind pădurile a fost votată în Comisia de Sănătate a Parlamentului European.

Urmează ca europarlamentarii să își dea votul și-n plenul Parlamentului European de la Strasbourg,iar dacă va fi adoptat, atunci, defrișările vor fi interzise în Uniunea Europeană.

”Adoptat. Noua strategie europeană privind pădurile a fost votată în Comisia de Sănătate a Parlamentului European. Au fost 55 de voturi pentru, 13 împotrivă și 8 abțineri. Proiectul pe care l-am susținut mereu merge spre adoptare în plen.

Vreau ca padurile noastre să nu mai plece la export. E nevoie de o Revoluție verde- noi politici de sănătate publică și sociale aplicate la nivel european.

Până acum Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene nu face nicio referire la o politică forestieră comună a UE. E momentul ca Pactul Ecologic European să reprezinte o nouă oportunitate și pentru România.

Gata cu defrișările. Vot istoric în Parlamentul European. Un român a făcut asta! 3

Am propus două soluții mai puțin costisitoare dar extrem de eficiente:

1.Interzicerea defrișărărilor la nivel european pe durata acestui mandat. Proiectul meu de lege ce prevede același lucru a ajuns și pe ordinea de zi Camerei Deputaților în Parlamentul României și nu văd de ce un astfel de proiect de lege nu ar putea fi adoptat.

2.Introducerea educației ecologice la nivel european.

Sper ca toți europarlamentarii români să susțină acest demers”, spune Ciuhodaru.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.