Gardienii intră în grevă
Gardienii intră în grevă
Social Ultima Ora

ALERTĂ. Gardienii intră în grevă japoneză, de luni, 7 august. Avertisment dur pentru Ciucă și Ciolacu

Gardienii din penitenciare anunță că nu sunt de acord cu eliminarea vaucherelor de vacanță pentru bugetarii care depășesc salariul de 10.000 de lei brut lunar.

Gardienii spun că, miercuri vor picheta sediile PNL și PSD, partidele care fac parte din actuala colaiție de guvernare și care au propus această măsură pentru a a duce bani la bugetul statului.

„De luni vom începe o grevă japoneză, vom purta banderole albe la mână, urmând ca marți să refuzăm intrarea în serviciu pentru câteva ore în semn de protest pentru tăierea voucherelor de vacanță pentru polițiștii de penitenciare.

Ulterior, miercuri, vom face o acțiune de protest în fața sediului PNL cu deplasare către sediul PSD pentru că această măsură a fost luată de bugetarul de lux, Nicolae Ciucă.

Nu știu cum s-a gândit Nicolae Ciucă să ia singura bucurie a bugetarilor, fix voucherele de vacanță”, a declarat Cosmin Dorobanțu, președinte Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Cosmin Dorobanțu, președinte Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor
Cosmin Dorobanțu, președinte Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se împotrivește propunerii președintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a elimina voucherele de vacanță pentru bugetarii cu venituri lunare mai mari de 10.000 de lei brut. Sindicatele din penitenciare acuză că măsura propusă de ”bugetarul de lux”, care cumulează salariul cu pensia, este vădit discriminatorie și neconstituțională.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția bugetarului de lux, Nicolae Ciucă, că voucherele de vacanță au scopul de a crește nivelul de satisfacție al angajaților și pot maximiza loialitatea acestora în raport cu instituțiile în care activează.

Introducerea voucherelor de vacanță s-a dovedit a fi o soluție benefică industriei turismului din România, menținută chiar de guvernul condus de Nicolae Ciucă. Sindicatele din penitenciare consideră că factorii determinanți în schimbarea poziției șefului PNL au fost incompetența și inconsecvența acestuia în luarea deciziilor potrivite pentru România.

Sindicatele din penitenciare nu mai au încredere în raționamentul bugetarului de lux, Nicolae Ciucă, și consideră că fostul prim-ministru a înglodat România în datorii, nereușind să asigure un trai decent sutelor de mii de pensionari români. Din vina proastei guvernări Ciucă, astăzi, milioane de români sunt forțați ”să ducă o viață plină de rețineri” și să devină ”vânători de reduceri în magazine”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.