ȘOC la Rapid
ȘOC la Rapid
Sport Ultima Ora

Galeria Rapidului, așteptată în weekend la Europenele de Grappling de la București. 23 de luptători români intră în arenă

Galeria Rapidului, așteptată în weekend la Europenele de Grappling de la București.

23 de sportivi români se vor număra printre cei 500 care vor lupta la Sala Polivalentă la finalul săptămânii, unde este așteptată și galeria Rapidului, pentru a-i susține.

Bucureștiul se va transforma în weekend din Capitala României în Capitala Sportului Spectacol. Pentru că sâmbătă și duminică sunt programate la sala Polivalentă Campionatele Europene de Grappling, unul dintre cele mai impresionante sporturi de luptă.

Din lotul țării noastre face parte unul dintre cei mai spectaculoși luptători din lume: multiplul campion mondial și european la kempo, Robert Florea. Cu o înălțime de doar 1,70 m, el concurează la semigrea și în concursuri învinge și coloși de doi metri înălțime.

„Mă voi bate la categoria semigrea, minus 100 kg. Voi face cu siguranță spectacol, având în vedere că eu sunt mic de înălțime iar restul foarte mari, nu se vor aștepta să-i arunc în cap.

Mulți se minunează, având în vedere înălțimea mea și nici nu se aștepată să-i și bat. Majoritatea zic: <<a, e mic, îl facem repede>>, dar de fapt nu e așa” – Robert Florea, luptător la Campionatul European de Grappling.

Robert Florea, îi așteaptă pe fanii Rapidului
Robert Florea, îi așteaptă pe fanii Rapidului

Robert spune că show-ul este asigurat, pentru că grappling-ul constă în luptă la sol, care este foarte spectaculoasă.

„Este o disciplină foarte puternică, una dintre cele mai grele. E doar partea de sol, de lupte, include foarte multe sporturi foarte puternice. E un pic mai dificil decât Kempo, deoarece avem proiectări și multe alte procedee.
Dar de aceea e și un sport foarte spectaculos. Va fi un spectacol pe cinste și sper să vină cât mai mulți spectatori” – Robert Florea, luptător la Campionatul European de Grappling.

Rapidist de mic, legitimat la Rapid și membru al galeriei echipei giuleștene, el îi așteaptă pe ultrași să vină să-l încurajeze la Europene, mai ales că ar vrea să dedice aurul împlinirii a 100 de ani de existență ai clubului.

„Mă bucură că am oameni care mă susțin. Mai ales galeria Rapidului. Îți dau o energie, te simți ca și cum ai ieșit campion. Îi aștept cu mare drag. Ar fi cel mai important lucru pentru mine să ies anul ăsta campion european și să o fac reprezentând Rapidul în anul centenarului” – Robert Florea, luptător la Campionatul European de Grappling.

Alessia Jecu va fi una dintre reprezentatele României la Europenele de Grappling. Ea spune că deja are emoții, chiar dacă e campioană mondială la kempo și e obișnuită cu competițiile tari.

„Am foarte mari emoții, o să fie foarte multe țări, o să fie un campionat foarte foarte dur. Este diferit față de kempo, este luptă doar la sol” – Alessia Jecu, participantă Campionatul European de Grappling.

Alessia are în mama sa cel mai mare susținător, dar și primul critic, pentru că aceasta este și arbitră de kempo, iar acasă îi mai ia la „puricat” execuțiile.

„Mama face parte și din grupul de arbitri și e mult mai bine, pentru că ea vede mult mai bine ce am greșit și poate să mă corecteze” – Alessia Jecu, participantă Campionatul European de Grappling.

Alessia Jecu va fi una dintre reprezentatele României la Europenele de Grappling
Alessia Jecu va fi una dintre reprezentatele României la Europenele de Grappling

La Europenele de la București participă 500 de sportivi, din 32 de țări

Programat în zilele de 11 și 12 martie, la sala Polivalentă din Capitală, Campionatele Europene de Grappling vor strânge la București toată „crema” acestui sport.

„Grapplingul se desfășoară sub egida United World Wrestling, federație internațională prezentă la Jocurile Olimpice, din 1896 încoace. Asta ca să ne dăm seama de anvergura acestui for internațional pe care noi îl reprezentăm în România pentru grappling.

Campionatele Europene sunt organizate de noi în parteneriat cu Federația Română de Lupte. Noi pentru probele de grappling, ei pentru libere și greco-romane.

Va fi un campionat de nivel olimpic din toate punctele de vedere și m-aș bucura ca un număr cât mai mare de spectatori să fie alături de echipa României” – Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.

Președintele Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, promite un spectacol de zile mare în sala Polivalentă.

„Vin la Bucuresti reprezentanți a 32 de țări europene. Sunt aproape 500 de sportivi, vom avea categorii de greutate cu peste 18-20 de țări participante, ceea ce va face ca medalia să fie foarte greu de obținut. Lotul echipei noastre e format din 23 de sportivi.

Sperăm ca măcar 2-3 să prindă și podiumul, deși e foarte greu. Obiectivul meu: 6 locuri 4-6, ca să vă dați seama că sunt realist în ceea ce privește nivelul sportivilor” – Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.

Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo
Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.