Unul dintre cei mai mari actori ai lumii, câștigător de două ori al Premiului Oscar, se retrage
Unul dintre cei mai mari actori ai lumii, câștigător de două ori al Premiului Oscar, se retrage
Social Ultima Ora

VIDEO. Gala Oscar 2023 – „Everything Everywhere All at Once”, desemnat cel mai bun film

„Everything Everywhere All Once”, producători Daniel Kwan, Daniel Scheinert şi Jonathan Wang, a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 95-a ediţie a Premiilor ”Oscar”, încheind un sezon de premii prin câştigarea celei mai înalte distincţii din industria cinematografică.

Filmul, premiat la Gala Oscar, este o aventură despre o proprietară de spălătorie chinezo-americană care se confruntă cu un audit IRS şi cu atacatori interdimensionali, a câştigat şapte statuete, inclusiv pentru scenariu original şi regie pentru creatorii săi Daniel Kwan şi Daniel Scheinert. Victoria este un triumf pentru A24, studioul care a adus filmului 100 de milioane de dolari la box office, o realizare uluitoare într-un moment în care piaţa filmelor de artă a fost afectată.

Studioul a reuşit, de asemenea, rara performanţă de a obţine toate cele patru premii de interpretare – dintre care trei au fost câştigate pentru „Everything Everywhere All at Once” şi unul pentru „The Whale”.

Premiul a fost acceptat de Daniel Kwan, Daniel Scheinert şi Jonathan Wang de la Harrison Ford

Era inevitabil ca gazda ceremoniei, Jimmy Kimmel, să nu înceapă show-ul cu o glumă despre palma infamă de anul trecut. „Cinci actori irlandezi sunt nominalizaţi în această seară, ceea ce înseamnă că şansele unei lupte tocmai au crescut mult”, a glumit Kimmel.

„Vrem să vă distraţi, să vă simţiţi în siguranţă şi, cel mai important, vrem să mă simt în siguranţă”, a spus Kimmel publicului. „Deci, avem politici stricte de pace.

Dacă cineva din acest teatru comite un act de violenţă în orice moment al spectacolului, va primi premiul Oscar pentru cel mai bun actor şi i se va permite să susţină un discurs de 19 minute.

Dar serios, Academia are o echipă de criză. Dacă se întâmplă ceva imprevizibil sau violent în timpul spectacolului, staţi acolo şi nu faceţi absolut nimic. Poate chiar să-l îmbrăţişaţi pe atacator”, a continuat el.

„Şi dacă vreunul dintre voi se enervează la o glumă, nu va fi uşor”, a concluzionat Kimmel, spunând că în în public sunt luptători precum Michael B. Jordan din „Creed” şi Michelle Yeoh.

Jamie Lee Curtis a câştigat premiul Oscar pentru rolul secundar din „Everything Everywhere All at Once”. A fost prima nominalizare a actriţei.

Cel mai bun film, premiat  la Oscar
Cel mai bun film, premiat la Oscar

„Ştiu că se pare că stau aici singură, dar nu sunt, reprezint sute de oameni. Unde sunt cei doi Daniel?”, a întrebat ea în discursul ei de acceptare emoţionant, continuând să enumere toate persoanele care au susţinut-o. Pentru toţi cei care au susţinut filmele de gen pe care le-am făcut în aceşti ani, miilor şi sutelor de mii de oameni, tocmai am câştigat un Oscar împreună!”, a spus ea.

Ke Huy Quan, în lacrimi, după ce a câştigat statueta Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, a spus: „Călătoria mea a început pe o barcă. Am petrecut un an într-o tabără de refugiaţi. Şi cumva, am ajuns aici, pe cea mai mare scenă de la Hollywood”, a spus el printre lacrimi. „Se spune că astfel de poveşti se întâmplă doar în filme. Nu pot să cred că mi se întâmplă. Acesta este visul american!”.

CNN a obţinut primul Oscar: „Navalny”, filmul despre disidentul rus şi fostul candidat la preşedinţie Alexei Navalnîi, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun lungmetraj documentar.

Documentarul, regizat de Daniel Roher, a căpătat o nouă relevanţă după invazia neprovocată de către Rusia în Ucraina în 2022. Roher a spus dedicând premiul lui Navalnîi şi „tuturor deţinuţilor politici din lume”: „Alexei, lumea nu a uitat mesajul tău vital pentru noi toţi… Nu trebuie să ne fie frică să ne opunem dictatorilor şi autoritarismului oriunde apare”.

Ruth Carter, care în 2019 a devenit prima persoană de culoare care a câştigat Oscarul pentru design de costume cu „Black Panther” de la Marvel, a fost recompensată cu încă o statuetă, duminică seara, pentru continuarea filmului, „Wakanda Forever”. În discurs, ea i-a mulţumit regizorului Ryan Coogler şi i-a transmis regretatului star din „Black Panther” Chadwick Boseman să aibă grijă de propria ei mamă, care a murit recent la 101 ani.

Interpretarea melodiei „Naatu Naatu” din filmul „RRR” a conferit o energie explozivă la gaşa premiilor Academiei.

Lady Gaga a apărut pe scena Premiilor Academiei, duminică seara, pentru a oferi o interpretare surpriză a „Hold My Hand”, melodia nominalizată la Oscar din „Top Gun: Maverick”. „Hold My Hand” este una dintre cele şase nominalizări primite de „Top Gun: Maverick”, inclusiv pentru „cel mai bun film”.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.