Gafă marca Guvernul Dăncilă. Ministrul Culturii s-a făcut de râs 1
Gafă marca Guvernul Dăncilă. Ministrul Culturii s-a făcut de râs
Ultima Ora Politic

Gafă marca Guvernul Dăncilă. Ministrul Culturii s-a făcut de râs

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a fost în vizită la Cimitirul Vesel de la Săpânța și a spus că acesta este un obiectiv din patrimoniul UNESCO. Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, îl trage de mânecă pe ministrul Culturii și îi explică că Cimitirul Vesel nu face parte din obiectivele UNESCO.

”Am participat astăzi, 14 septembrie, în calitate de Ministru al Culturii și Identității Naționale, la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai sectorului cultural din județul Maramureș.În cadrul deplasării, am efectuat vizite la instituții de cultură, monumente istorice dar și la „Cimitirul Vesel” de la Săpânţa, pe care il consider a fi un monument de artă populară de o valoare incomensurabila, lucru certificat si de faptul că acesta face parte, în prezent, din obiectivele de patrimoniu mondial UNESCO.”, scrie Daniel Breaz.

În replică, Gigel Știrbu enumeră obiectivele UNESCO din România și arată că Cimitirul Vesel nu se numără printre acestea.

”Domnule ministru al Culturii și Identității Naționale, cu părere de rău, pentru că nu știți nici măcar atâta lucru, vă aduc la cunoștință că “Cimitirul Vesel”, deși faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate acolo, acest inedit cimitir pe care dvs. l-ați vizitat NU face parte din lista partrimoniului mondial UNESCO din România.

E chiar așa greu, domnule ministru, să rețineți șase situri culturale și două situri naturale pe care Patrimoniul mondial UNESCO din România le include în prezent în lista sa?! După ce că România are o listă atât de restrânsă a obiectivelor înscrise în patrimonial mondial UNESCO, dvs. nu puteți nici măcar atâta lucru să știți?

Domnule Breaz, dați dovadă de incultură și ignoranță și este impardonabil, în calitatea dvs. de ministru al Culturii să publicați infomații false pe una dintre cele mai populare rețele de socializare din lume. În loc să stați pe Facebook, cred că v-ar prinde mai bine să dați un scurt telefon la Direcția Patrimoniu din cadrul Ministerului Culturii și să vă puneți la punct cu lucruri pe care ar fi bine să le cunoașteți, având în vedere faptul că vă aflați la conducerea acestui minister, de aproape un an de zile și sunteți plătit pentru asta din banii cetățenilor care au anumite așteptări de la dvs. Și mă gândesc că dacă știți de Facebook, ați auzit și de Wikipedia, doar trebuie să vă preocupe, domnule ministru…

Domnule Breaz, dacă ați fi fost ministru al Culturii în țări precum Spania sau Italia care au zeci de obiective înscrise în lista partrimoniului mondial UNESCO, aș mai fi înțeles o astfel de gafă, dar dvs. nu aveți nicio scuză că sunteți atât de limitat și nu cunoașteți nici măcar lista atât de scurtă a partrimoniului mondial UNESCO din România.”, scrie Gigel Știrbu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.