Lovitură cruntă pentru Gabriela Szabo
Lovitură cruntă pentru Gabriela Szabo
Exclusiv Justiție Ultima Ora

Lovitură cruntă pentru Gabriela Szabo. A pierdut procesul cu Nicușor Dan. Fosta campioană olimpică a încasat ilegal aproape 200.000 de lei

Fosta campioană olimpică la atletism, Gabriela Szabo, a dat în judecată Primăria Capitalei, întrucât, Primarul general, Nicușor Dan a dat-o afară din funcția de director general al CSM București.

Gabriela Szabo a fost demisă întrucât s-a constatat că a cheltuit ilegal sume uriași dein bugetul Primăriei Capitalei, aceasta încasând personal prime necuvenite.

”Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București.

Decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină în care aceasta fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM.

Printre concluzii, Corpul de Control a reținut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ.

Fosta campionă a fost numită de Firea la conducerea CSM
Fosta campionă a fost numită de Firea la conducerea CSM

Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.

În plus, Corpul de Control a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.

Totodată, litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații de 1.205.213 de lei și despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment)”, anunță Nicușor Dan.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.