Gabriela Firea s-a răzgândit. Face modificări în proiectul vinietelor din Capitală 1
Ultima Ora Politic Social

Gabriela Firea s-a răzgândit. Face modificări în proiectul vinietelor din Capitală

Gabriela Firea a anunțat, luni, că va fi reformulat un articol din proiectul Oxigen care vizează vinietele din Capitală, iar prin modificare se propune ca șoferii care locuiesc în București, dar care au mașini non Euro, 1 și 2 înmatriculate în alt județ, să fie privite doar în privința poluării, conform mediafax.ro

Primarul general a subliniat că a primit multe mesaje de la cetățeni care se referă la cetățenii care locuiesc în București, dar care au mașinile înmatriculate în alte județe.

„Noi am anunțat că normal ar fi ca toate mașinile care tranzitează Bucureștiul – nu doar întâmplător, ci zilnic, să plătească taxe și impozite în Capitală. Mi s-a semnalat faptul – și sunt receptivă – că există și situații aparte, prin care respectivii cetățeni nu au posibilitatea să-și înmatriculeze mașinile în București și, deci, să plătească taxe și impozite în Capitală. Este vorba despre preluarea de leasinguri de la societăți din alte județe, de asemenea este categoria celor care lucrează de câțiva ani în București”, a explicat Firea, în cadrul unui video postat pe pagina sa de Facebook.

În aceste condiții, primarul Capitalei a anunțat că a luat hotărârea să reformuleze articolul care se referă la autoturismele înmatriculate în alte județe, dar care circulă zilnic prin București, „deci nu sporadic, și să îmbunătățim acel articol”.

„Mai ales că trebuie să ne referim la norma de poluare a unui autoturism și nu neapărat la județul unde este înmatriculat deși, subliniez, corect este ca taxele si impozitele să fie incasate în București și nu in alte județe. Prin reformulare (…) se propune ca toate autoturismele cu grad mare de poluare, fie că sunt din Capitală, fie înmatriculate în alte județe, fie că tranzitează întâmplător Capitala sau sunt aici in trafic zi de zi să fie privite prin prisma normei de poluare. Și anume: rămâne ideea ca in zona cea mai aglomerată, în centru să fie interzise autoturismele non Euro 1 și 2, iar cele care intră în Capitală să aibă același regim”, a spus primarul.

Practic, mașinile bucureștenilor înmatriculate în alte județe ar putea fi scutite de viniete, însă dacă sunt non Euro, 1 și 2, vor fi intezise în Centrul Capitalei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.