Capitala europeană București va rămâne fără apă caldă. Datoriile sunt uriașe
Firea, promisiune uriașă pentru bucureșteni. Vor avea căldură în această iarnă
Ultima Ora Politic

Gabriela Firea, promisiune pentru bucureșteni: vor avea apă caldă și căldură

Gabriela Firea a declarat, miercuri, că bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură, chiar dacă municipalitatea are probleme financiare. Primarul general a mai explicat că au fost demarate reparații în zonele unde erau cele mai multe avarii.

„Sub nicio formă, nici anul acesta, nu se pune problema ca din cauza dificultăților financiare prin care am trecut, în acest an Primăria Capitalei din cauza tăierii bugetului de către Guvern, cu 30%, nu se va sista livrarea agentului termic, Vom avea în continuare apă caldă și căldură în București, vom face toate eforturile necesare”, a declarat Gabriela Firea.

Municipalitatea are evidența zonelor unde conductele au cele mai mari probleme și care au nevoie, în mod prioritar, de reparații.

„Cea mai mare parte trebuie să fie înlocuită, pentru că sunt țevi foarte vechi – 50-60 de ani. (…) Anul acesta am demarat pe trei paliere atât reparații în zonele unde aveau loc cele mai dese și mai grave avarii și în paralel inlocuirea tevii vechi cu țeavă nou, de bună calitate”, a mai spus Firea.

Primarul general a mai subliniat că există o procedură de licitații pentru urgentarea reparațiilor țevilor: „Avem contract cadru pe 2 ani cu posibilitatea de prelungire la 4 ani și ulterior cu 4 companii private”.

Compania Termoenergetica va primi delegarea serviciului de termoficare din partea Consiliului General, a mai spus Firea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.