Gabriela Firea mai dă bani pentru Catedrala Mânturi Neamului. ” Nu este o biserică oarecare, ci este ceva ce va rămâne pentru generaţiile viitoare” 1
Ultima Ora Politic

Gabriela Firea mai dă bani pentru Catedrala Mânturi Neamului. ” Nu este o biserică oarecare, ci este ceva ce va rămâne pentru generaţiile viitoare”

Gabriela Firea mai dă bani pentru Catedrala Mânturi Neamului. ” Nu este o biserică oarecare, ci este ceva ce va rămâne pentru generaţiile viitoare”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că decizia de a aloca 3 milioane de euro pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, în condiţiile în care în buget este prevăzută suma de 111 milioane de euro pentru spitale, este una corectă.

citește și : Modificări majore la Codul fiscal. Bani pentru zilele libere

„Trebuie să avem respect faţă de aceste valori spirituale, de identitate naţională. Remarc că încă auzim din spatiul public comparaţii de nedorit: aşa cum mă cunoaşteţi, eu respect opinia fiecăruia. Cred că este nedrept să se spună să nu dăm bani la biserici pentru că tăiem de la sănătate. Pentru actuala administraţie, a contribui cu o sumă la finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului, nu înseamnă că tăie de la infrastructură. Catedrala Mântuirii Neamului nu este doar o biserica oarecare, este ce vom lăsa noi copiilor, nepoţilor noştri, în Anul Centenar. Trebuie să avem respect faţă de aceste valori spirituale, de identitate naţională. Consider că a aloca 111 milioane de euro pentru sănătate şi 3 milioane de euro pentru Catedrală, este o decizie înţeleaptă”, a declarat primarul Capitalei.

În bugetul pe anul 2018 sunt alocaţi 45,5 milioane de lei către biserici, din care 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) la Catedrala Mântuirii Neamului, care a primit şi anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la PMB şi 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei de la Sectorul 5 (peste un milion de euro).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.