Ultima oră. Gabriela Firea, primul politician român care își donează o parte din salariu
Fabulos. Câți bani ia Firea ca Primar General al Capitalei. Suma este colosală
Ultima Ora Politic

Gabriela Firea este ÎN PERICOL. Se pregătesc EXCLUDERI în PSD

Gabriela Firea este ÎN PERICOL. Se pregătesc EXCLUDERI în PSD

Organizația PSD Sector 5 anunță că a exclus din partid patru consilieri generali. Aceștia sunt susțînători ai Gabrielei Firea, în timp ce președintele PSD Sector 5, Daniel Florea, este susțînător al luiLiviu Dragnea. De altfel, Florea a cerut, la cel din urmă CEX al PSD, excluderea în partid a Gabrielei Firea.

„În ședințele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent și Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuța DoinaPavel Marius AdrianSăndulescu Nina și Suhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetățenilor Sectorului 5, care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului București.

Dacă sancțiunea de retragere a sprijinului politic, aplicată acestora la începutul lunii aprilie 2018, ar fi fost pusă pe ordinea de zi a PSD București și a Consiliului General al Municipiului București, nu ar fi fost posibilă această jignire incalificabilă adusă celor peste 300.000 de oameni care trăiesc în Sectorul 5 al Capitalei”, se anunță pe pagină de Facebook a PSD Sector 5.

Pretextul invocat este faptul că acești consilieri au votat că Sectorul 5 să nu primească niciun leu din fondul aflat la dispoziția Consiliului General al Capitalei.

Conform legii statutului aleșilor locali, consilierii locali sau generali își pierd această calitate dacă sunt excluși din partidul pe listele căruia au ajuns în funcție.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, vineri, că secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, pune la cale, în sediul central al partidului din Kiseleff, sabotarea să că edil prin întoarcerea împotriva ei a consilierilor generali social-democrați.

„Am informațîi certe că la sediul central al PSD din Șoseaua Kiseleff se pune la cale un plan de sabotare a mea în calitate de Primar General al Capitalei, prin întoarcerea împotriva mea a consilierilor generali PSD. Concret, dl. Codrin Ștefănescu, fost secretar general adjunct al PSD, în total dispreț față de statutul partidului, a început să-i convoace individual pe consilierii generali pentru a-i convinge să se delimiteze de mine și de echipa mea și să nu-mi mai voteze proiectele, promițându-le funcțîi și alte avantaje”, transmite, vineri, Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Primarul general al Capitalei mai susține că sunt exercitate presiuni asupra consilierilor generali ai PSD să semneze declarațîi prin care să spună că sunt constrânși să voteze la ședințele CGMB proiecte cu care edilul nu este de acord.

„Mai mult, se fac presiuni asupra consilierilor generali să semneze declarațîi cum că sunt constrânși să voteze, la fiecare ședința, proiecte cu care nu sunt de acord. Oricine ar semna așa ceva s-ar dovedi nu doar de rea credință, ci și nedemn. Pentru că toate proiectele pe care le propun eu sunt conforme cu Programul de Guvernare Locală, aprobat de conducerea partidului, și cu care ne-am prezentat în față electoratului în 2016. Am primit încrederea alegătorilor din București, care ne-au dat 7 primari și majoritate în Consiliul General tocmai pentru a putea pune în aplicare acest program”, mai spune Firea.

Această precizează că dacă nu sunt votate proiectele în Consiliul General al Municipiului București atunci bucureștenii vor avea de suferit și oferă că exemplu nevotarea rectificării bugetare lucru care a dus la imposibilitatea achitării în avans a gazelor pentru energia termică.

„Dacă nu votează proiectele noastre, nu pe mine mă pedepsesc, ci pe bucureșteni, cei care le-au acordat votul și încrederea. Așa cum s-a întâmplat la ultima ședința de Consiliu General, când din cauza faptului că nu a fost votată rectificarea bugetară, nu putem achita în avans gazele pentru energia termică. Vom rezolva acest lucru la ședința următoare, după ce sper că au înțeles toți colegii ce consecințe poate avea, uneori, votul politic. Un primar poate supraviețui foarte bine și cu un Consiliu ostil. Avem exemple în istoria recentă când unul dintre predecesorii mei a fost într-atât de afectat de ostilitatea consilierilor încât a devenit Președintele României. O astfel de relație nu ar aduce însă nimic bun pentru bucureșteni!”, a completat edilul Primăriei Capitalei.

Gabriela Firea îi solicită președintelui PSD, Liviu Dragnea, „să-l retragă în „cazarmă” pe Codrin Ștefănescu sau să-l trimită pe alte fronturi”.

„Prin urmare, îi solicit public, ceea ce i-am cerut și personal, președintelui PSD Liviu Dragnea să-l retragă în „cazarmă” pe Codrin Ștefănescu sau să-l trimită pe alte fronturi. La Primăria Capitalei nu avem nevoie de războaie și încercăm să facem cât mai puțînă politică și cât mai multă administrație, în beneficiul cetățenilor. Am înțeles destul de târziu, la jumătatea mandatului, că nu mai are sens să mă iluzionez că voi beneficia de sprijin pentru marile proiecte al Capitalei – cum ar fi rezolvarea problemei traficului prin finalizarea centurii Ocolitoare, la care nici nu se lucrează în ritm susținut, dar se inventează, în schimb, motive pentru a nu fi transferată la Primăria Generală. Aș vrea însă măcar să fim lăsăți în pace, să putem lucra pentru cetățeni”, a declarat Firea.

Această a completat că Bucureștiul este condamnat la subdezvoltare prin tentativă de distrugerea majorității PSD-ALDE în Consiliul General.

„Practic, prin distrugerea majorității PSD-ALDE din Consiliul General, ceea ce se încearcă în aceste zile, este condamnat Bucureștiul la subdezvoltare, încetinirea proiectelor, sau chiar blocarea celor începute de mine și echipa mea. Sunt convinsă că bucureștenii vor ști să facă diferența, la toate scrutinele care ne așteaptă, între cei care muncesc zi de zi pentru că ei să aibă o viață mai bună și cei care, pentru interese personale, distrug tot ceea ce s-a realizat până acum”, a conchis primarul general a Capitalei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.