Gabriela Firea dă veste cea mare șoferilor din Capitală. Se va construi un nou pasaj subteran 1
Ultima Ora Politic

Gabriela Firea dă veste cea mare șoferilor din Capitală. Se va construi un nou pasaj subteran

Gabriela Firea anunță că a fost semnată autorizația de construire a pasajului suprateran din zona Doamna Ghica, lucrările urmând a fi finalizate în 12 luni. Valoarea totală a pasajului, care va avea două benzi de circulație pe sens, este de 28 de milioane euro și vizează fluidizarea circulației.

„Lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica intră în linie dreaptă Am semnat autorizația de construire. Urmează devierea și modernizarea tuturor rețelelor edilitare din zona – apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicații și sistematizare drumuri, conform proiectului”, a scris pe Facebook primarul Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, la începutul anului au fost aprobați în ședința Consiliului General al Municipiului București indicatorii tehnico-economici: „În primăvară am semnat contractul pentru proiectare și execuție cu Trustul de Clădiri Metropolitane iar acum am semnat autorizația de construire”.

Proiectarea a durat trei luni și, conform contractului, lucrările se vor finaliza în 12 luni. Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro, mai spune Firea.

„Proiectul vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecţia străzilor Doamna Ghica cu Şoseaua Colentina şi are în vedere o îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie şi transport din zonă, asigurând o mai mare siguranţă şi o fluidizare a circulaţiei în zona de nord est a Capitalei. Pasajul superior va avea o parte carosabilă alcătuită din 2 benzi de circulaţie pe sens”, a mai explicat primarul în aceeași postare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.