Gabriela Firea alocă un miliard de lei pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală
Firea promite reparații la RADET. Se continuă lucrările în zonele cu probleme
Ultima Ora Politic

Gabriela Firea alocă un miliard de lei pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală

 Proiectul de hotarâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico- economici pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitarea Sistemului de Termoficare al Municipiului București” a fost aprobat marți, în cadrul şedinţei Consiliului General al Capitalei.

Proiectul de hotarâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico- economici pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitarea Sistemului de Termoficare al Municipiului București” a fost aprobat marți, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), cu 48 de voturi pentru, o abținere și niciun vot împotrivă.

Primăria Capitalei va investi peste un miliard de lei în reabilitarea sistemului de termoficare, potrivit proiectului de hotărâre, durata lucrărilor fiind de patru ani.

„În ultima perioadă, în cadrul rețelelor de transport a agentului termic s-au produs avarii repetate ce au condus la întreruperi în alimentarea cu căldură a consumatorilor și la reducerea parametrilor de funcționare a sistemului. Problemele apărute în funcționarea și explotarea sistemului de termoficare al Municipiului București s-au produs din mai multe cauze”, se arată în proiectul de hotărâre al CGMB pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici necesari investiției de reabilitare a sistemului de termoficare.

Potrivit proiectului, suma necesară pentru reabilitarea a peste 100 de kilometri de conducte este de 1,2 miliarde de lei, cu tot cu TVA.

Capitala s-a confruntat cu probleme mari din cauza avariilor ce s-au produs aproape zilnic, iar furnizarea apei calde și a agentului termic a fost sistată, în unele zone, situație care s-a întâmplat toată iarna, dar și săptămânile trecute, când peste 600 de blocuri nu au avut apă caldă și căldură.

Mai mult, Tribunalul București a declarat săptămâna trecută falimentul RADET. Potrivit Gabrielei Firea, activitatea Regiei ar urma să fie preluată de Compania Municipală Termoenergetica.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.