Ultima oră. Gabriela Firea, primul politician român care își donează o parte din salariu
Fabulos. Câți bani ia Firea ca Primar General al Capitalei. Suma este colosală
Ultima Ora Politic

Gabriela Firea ADUCE în Capitală transport public NEPOLUANT. Vezi ce sumă a plătit pentru ACHIZIȚIA a 230 de astfel de mijloace de transport

Gabriela Firea ADUCE în Capitală transport public NEPOLUANT. Vezi ce sumă a plătit pentru ACHIZIȚIA a 230 de astfel de mijloace de transport

Primăria Capitalei achiziționează 230 de mijloace de transport public nepoluante. La propunerea primarului general, consilierii generali au aprobat achiziția a 100 de troleibuze și 130 de autobuze hibrid. Bugetul este de 104 mil euro, din care 73 mil euro fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, a anunțat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, pe pagină să de facebook. 

În contextul eforturilor de modernizare și eficientizare a transportului public și de reducere a poluării în Capitală, demarăm procedurile pentru achiziția a 230 de mijloace de transport public nepoluante, accesând fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Mediu. Cererea de finanțare va fi depusă pe baza studiului de oportunitate. Avem gata studiul, îl supunem astăzi aprobării Consiliului General și avem, separat, un proiect de hotărâre prin care se aprobă proiectul efectiv de achiziție și contribuția de la bugetul Capitalei.

Este vorba despre 100 de troleibuze noi și 130 de autobuze hibrid noi.

Bugetul total al proiectului este de aprox. 104 de milioane euro, cu TVA inclus, din care suma nerambursabilă se ridică la circa 73 de milioane de euro, iar contribuția proprie a Municipiului București este de 18 milioane de euro, adică 20% din cheltuielile eligibile ale proiectului”.

În cadrul ședinței, Primarul Capitalei a arătat că proiectele derulate în prezent de Municipalitate, la capitolul transport public, însumează achiziția a altor 1.000 de noi mijloace de transport în comun, care se adaugă la cele 230 supuse astăzi votului CGMB, după cum urmează: 400 de autobuze Euro 6 care sunt în curs de livrare, primele urmând să ajungă chiar luna această în Capitală, 100 de tramvaie și 100 de autobuze electrice – din fonduri europene, dar și alte 130 de autobuze de tip hibrid, 100 de tramvaie și 200 de autobuze de tip GNC – cu fonduri de la bugetul local.

Prin acest proiect, Primăria Municipiului București își propune îmbunătățirea calității transportului public pentru regiunea București-Ilfov dar și să doteze parcul auto al transportului public cu mijloace de transport în comun care reduc emisiile poluante, în acord cu măsurile prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru regiunea București-Ilfov și Planul Integrat de Calitate a Aerului.

Necesitatea acestor investiții este dată de un grad ridicat de uzură a flotei utilizate în transportul public de călători și de un număr în creștere de autovehicule – peste 600 la mia de locuitori.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.