Gabriela Firea a decis demolarea a 2 clădiri de pe Lipscani. Vor fi reconstruite de la zero 1
Ultima Ora Politic Social

Gabriela Firea a decis demolarea a 2 clădiri de pe Lipscani. Vor fi reconstruite de la zero

Primăria Capitalei vrea să demoleze două clădiri de le strada Lipscani, apoi să le construiască de la zero, cu aceeași arhitectură, potrivit unor proiecte de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General. Lucrările vor costa peste 5,7 milioane de lei (peste 1,2 milioane de euro), conform mediafax.ro

Potrivit celor două proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței CGMB de săptămâna viitoare, este vorba de lucrări de desființare și reconstituire pe același amplasament, cu păstrarea arhitecturii originale a imobilelor situate în strada Lipscani 70 și 75.

Pentru Lipscani 70, valoarea lucrărilor se ridică la 4,6 milioane de lei, iar durata de execuție este de 14 luni.

În ceea ce privește imobilul de pe Lipsacni 75, reconstrucția acestuia va costa 1,1 milioane de lei, tot pe o durată de 14 luni.

În total, lucrările la ambele clădiri vor costa, dacă proiectele vor fi aprobate în CGMB, 5,7 milioane de lei, adică peste 1,2 milioane de euro.

Motivul pentru care clădirile nu mai pot fi refăcute, ci reconstruite de la zero, este că sunt într-o stare avansată de degradare și sunt încadrate în clasa I de risc seismic și „reprezintă un real pericol, zona fiind intens circulată”.

„În urma analizelor și în urma expertizei tahnice se propune soluția maximală de intervenție, respectiv demolarea în totalitate a clădirilor, inclusiv la nivelul fundațiilor”, se arată în proiectele de hotărâre.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.