Fundația Airbus și partenerii au trimis ajutor umanitar victimelor exploziei de la Beirut 5
Ultima Ora Economic Externe Social

Fundația Airbus și partenerii au trimis ajutor umanitar victimelor exploziei de la Beirut

Fundația Airbus și partenerii au trimis ajutor umanitar victimelor exploziei de la Beirut

Airbus a transmis imagini prin satelit surprinse imediat după producerea exploziei de la Beirut, Capitala Libanului, a căror analiză a contribuit la evaluarea pagubelor și care au ajutat analiștii guvernamentali, ONG-urile și autoritățile să înțeleagă dimensiunea catastrofei.

Acum, Fundația Airbus și partenerii – Asociația Les Amis Du Liban-Toulouse, Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse, Consiliul Municipal Toulouse, Crucea Roșie Germană/ Bayer AG și Aviation sans Frontieres – au trimis la Beirut un avion Airbus A350 XWB plin cu ajutoare umanitare.

Cursa cargo destinată celor afectați de explozie conține medicamente, viziere și măști, rechizite, produse electrice și echipament IT. Bunurile vor fi livrate Centrului Medical al Spitalului Universitar St. George din Beirut, asociației locale Arc en Ciel și Crucii Roșii libaneze.

“Am văzut cu toții efectele devastatoare ale exploziei din Beirut. Noi, la Airbus, ne dorim ca oamenii și orașul să reușească să se recupereze rapid.

Le mulțumesc partenerilor și echipajului A350 care au participat la acest proiect pentru suportul logistic și implicare.

Fără efortul lor uriaș această misiune nu ar fi fost posibilă.”, a spus Julie Kitcher, Vice-Președinte Executiv Communications and Corporate Affairs la Airbus.

La întoarcere, la bordul aeronavei A350 s-au aflat 11 studenți libanezi care au fost aduși în Franța pentru a-și continua studiile, cu sprijinul organizației Les Amis du Liban – Toulouse.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii