PSD a explodat după declarația Președintelui. ”Vrea să prostească toți românii”
Ultima Ora Politic

Front comun împotriva lui Dragnea și Dăncilă. Iohannis îi cere ajutorul lui Kelemen Hunor

Președintele Klaus Iohannis invită UDMR să „se alăture efortului comun de a apăra și consolida democrația liberală” din România, susținând că statutul european al țării noastre este „periclitat de decizii ale coaliției de guvernare PSD-ALDE, care afectează grav independența justiției și pun sub semnul întrebării principiile statului de drept”.

În mesajul adresat Congresului UDMR, șeful statului a precizat că și comunitatea maghiară își dorește aceleași lucruri precum toți cetățenii României: educație de calitate, un sistem de sănătate funcțional, autostrăzi, o administrație locală eficientă și transparență, acces la justiție și încredere în independența ei.

„Maghiarii, că și românii, vor că legea să îi protejeze de hoții care le fură din buzunar și de cei care le fură viitorul prin corupție. Guvernul de la București și coaliția majoritară PSD-ALDE au multe restante la toate aceste capitole”, a spus Iohannis, citat de hotnews.ro.

Șeful statului a adăugat că România a parcurs un drum dificil, greu de imaginat în urmă cu 30 de ani, ajungând astăzi să dețînă președinția Consiliului Uniunii Europene.

„Am parcurs împreună un drum dificil că să ajungem aici și invit liderii UDMR și pe toți membrii comunității maghiare din România să facă tot ce le stă în putință pentru a nu permite pași înapoi”, a spus președintele, adăugând că una dintre cele mai mari provocări „este ofensivă celor care cred că nu de mai multă Europa avem nevoie, ci de mai puțînă, a celor care doresc să se închidă și mai mult în interiorul granițelor naționale, a euroscepticilor și a eurofobilor”.

„România nu își poate însă permite să devieze de la parcursul sau și profit de această ocazie pentru a invită Uniunea Democrată a Maghiarilor din România să se alăture efortului comun de a apară și a consolida democrația liberală din țară noastră”, a încheiat Iohannis mesajul către Congresul UDMR

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.