Lovitură devastatoare pentru Dragnea. Frans Timmermans a convins-o pe Dăncilă. Nu va da OUG pe justiție
Ultima Ora Politic Social

Frans Timmermans i-a pus Vioricăi Dăncilă sula în coaste: cere explicații despre recursul în anulare

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, ia solicitat joi premierului Viorica Dăncilă, în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o la Bruxelles, să răspundă scrisorii legate de posibila OUG care să introducă recursul în anulare pentru cei condamnați de completele de 5 judecători de la Înalta Curte în perioada 2014-2018, a informat Christian Wigand, purtator de cuvant al Comisiei.

Potrivit acestuia, cele mai importante puncte de pe agenda discuțiilor dintre Timmermans și Dăncilă au fost trei:

  1. Frans Timmermans și Viorica Dăncilă au avut o discuție deschisă și constructivă. Prim-vicepreședintele a reiterat îngrijorările Comisiei și recomandările adresate României;
  2. Atât Timmermans, cât și Dăncilă, au căzut de acord că redeschisă discuțiile privind implementarea recomandărilor MCV;
  3. Comisia Europeană așteaptă un răspuns la scrisoarea trimisă de prim-vicepreședintele Timmermans pe 24 ianuarie 2019. Prim-ministrul Dăncilă a promis că va trimite răspunsul înainte de finalul acestei săptămâni.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a trimis joi, 24 ianuarie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă legată de posibila OUG care să introducă recursul în anulare pentru cei condamnați de completele de 5 judecători de la Înalta Curte în perioada 2014-2018.

”Prim-vicepreședintele Timmermans a exprimat îngrijorări și a cerut clarificări referitor la câteva aspecte” în această scrisoare, a declarat pentru G4Media.ro Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

”Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile despre o posibilă OUG în urma celor două decizii ale Curții Constituționale. Comisia a luat notă deja de decizia CCR privind completele de 5 judecători în ultimul raport MCV. Vă reamintesc că președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, s-a exprimat extrem de clar în legătură cu posibilitatea unei amnistii în timpul recentei sale vizite la București. Așa cum Comisia Europeană a spus în repetate rânduri, e esențial ca România să revină pe calea corectă în lupta anticorupție, să asigure independența justiției și să evite alți pași înapoi”, a mai spus Wigand pentru G4Media.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.