Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles. Se întâlnește cu cel mai aprig dușman al său
Ultima Ora Justiție Politic

Frans Timmermans avertisment dur pentru Guvernul Dăncilă. ”Nu faceți pași înapoi în lupta împotriva corupției”

Vice-președintele Comisiei Europene Frans Timmermans a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa de către Școala Națională de Studii Politice, SNSPA.

Imediat după ceremonie, oficialul de la Bruxelles a transmis un mesaj Guvernului Dăncilă în care spune clar că nu se va negocia cu legile justiției.

Am zis foarte clar ca vreau sa discut cu Guvernul Romaniei despre toate recomandarile MCV si vom avea si o intalnire la nivel de experti. Vrem sa fim siguri ca putem face progrese in privinta statului de drept in Romania si vrem sa ne asiguram ca lupta impotriva coruptiei in Romania nu e abandonata. De la publicarea MCV nu am vazut dovezi, doar ignorare a recomandarilor UE din partea Romaniei si incercam sa gasim cea mai buna rezolvare. Nu voi specula pasii urmatori, fiecare tara e diferita, avem acest MCV sa rezolvam problemele pe care le identificam. Ne-am oferit de multe ori ca atunci când puneti la cale o legislatie noua sa veniti inainte sa ne sfatuim, asta e ce spun de fiecare data ca Romania sa nu mai faca pasi in directia gresit. Stiu ca e necesra transpunerea deciziilor CCR, dar la fel de important e sa nu faceti pasi inapoi in lupta impotriva coruptiei”, a declarat Frans Timmermans la București.

Timmermans a discutat luni și cu premierul Viorica Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.