Frans Timmermans dă de pământ cu PSD: România trebuie să respecte statul de drept
Ultima Ora Politic

Frans Timmermans, avertisment dur pentru Guvernul Dăncilă. Dragnea nu mai poate face nimic

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, face o declarație de presă despre discuția de azi din Colegiul comisarilor privind situația statului de drept din România.

” Independența justiției este fundamentală pentru Uniunea Europeană. În ce privește statul de drept din România, am pus la curent Colegiul. România trebuie să pună din nou procesul de reformă în mișcare.

Am avertizat împotriva oricărei acțiuni a guvernului care ar garanta imunitate demnitarilor de rang înalt. Am avut mai multe discuții cu premierul, avem discuții la nivel de experți. Avem nevoie de rezultate imediate. Am fost clar: discuțiile de dragul discuțiilor nu sunt suficiente. Am discutat despre proiectele de OUG și secția specială pentru magistrați.

Din păcate, nu am putut constată că România e back on track. Comisia Europeană va trebui să acționeze cu mijloacele pe care le are la îndemână.”

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii