FOTO. Victor Negrescu, întrevedere cu  ministrul italian pentru Afaceri Europene, Paolo Savona 1
Ultima Ora Politic

FOTO. Victor Negrescu, întrevedere cu  ministrul italian pentru Afaceri Europene, Paolo Savona

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut o întrevedere cu  ministrul italian pentru Afaceri Europene, Paolo Savona

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut luni, 29 octombrie 2018, consultări cu ministrul italian pentru Afaceri Europene, Paolo Savona, aflat în vizită la București.

FOTO. Victor Negrescu, întrevedere cu  ministrul italian pentru Afaceri Europene, Paolo Savona 2

Cei doi oficiali au salutat nivelul excelent al relației dintre România şi Italia și au exprimat dorința de consolidare a cooperării în plan european. Cele două părți împărtășesc puncte de vedere similare privind necesitatea consolidării proiectului european, identificând domeniul educației ca un instrument de o importanță deosebită în acest proces.

Ministrul delegat a prezentat totodată stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, subliniind interesul părții române față de experiența Italiei în gestionarea mandatelor anterioare.

În context, oficialul a prezentat direcțiile principale ale tematicilor de interes ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, insistând asupra necesității ca discuțiile despre viitorul proiectului comunitar să fie urmate de propuneri concrete de politici menite să aducă beneficii cetățenilor.

„Exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene este o bună ocazie pentru a întări dialogul cu Italia pe subiectele de interes comun aflate pe agenda europeană. Vom contribui activ, alături de Italia, la discuțiile privind procesul de refondare a proiectului european, în spiritul îndelungatei tradiții de prietenie și cooperare dintre ţările noastre“, a subliniat Victor Negrescu

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.